• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2023

12:31

Ovo je opasno sredstvo za mršavljenje! Marija je prošla kroz pakao: Nutricionisti apeluju na oprez!

Masha Bandjur

Live TV

Ovo je opasno sredstvo za mršavljenje! Marija je prošla kroz pakao: Nutricionisti apeluju na oprez!

Podeli vest

Turski čaj pod imenom "Treks" i njegove štetne efekte po naše zdravlje kao i opasnost onlajn kupovine sredstava za mršavljenje komentarisale su gošće Info dana zamenik urednika rubrike društva Marija Majstorović i nutricionista Milka Raičević.

Zamenik urednika rubrike društva Marija Majstorović podelila je svoje iskustvo sa čajem navodeći kako su zbog njega ona, kao i njoj bliski ljudi završili u bolnici.

- Svi koji želimo da gubimo kilograme uvek pribegavamo lakšim opcijama kao što je Treks čaj. Postupila sam suprotno svim svojim načelima i naručila čaj preko interneta misleći da ne može da mi škodi. Na svojoj koži sam osetila nuspojave, u početku je to bilo blagog znojenja, međutim ujutru sam se probudila sa snažnim bolovima u stomaku nakon čega sam završila u bolnici. Ustanovljena mi je cista na jajniku, sastojci u čaju gađaju najranjivije delove našeg tela. Ovaj čaj kad otvorite ne vidite mrvljenu biljku, već je u pitanju prah što bi odmah trebalo da izazove sumnju - rekla je Majstorovićeva.

Foto: Masha Bandjur

Marija Majstorović i Milka Raičević

Nutricionista Milka Raičević istakla je da je veoma zabrinjavajuće što se imena influensera i stručnjaka iz polja medicine povremeno zloupotrebljavaju kako bi se ovakve stvari prodavale.

- Kada na ovakav način pokušavamo da smršamo ovakvim čajevima,se ispostavi da je jedino voda u njemu korisna. Sve što nije fizička aktivnost i balansirana ishrana, može izazvati posledice poput srčanog ili moždanog udara. Sreća je da smo na vreme otkrili i zaplenili taj čaj, bojim se da smo uvek u začaranom krugu sumnjivih čajeva i suplemenata. Užasava me činjenica da pojedini stručnjaci i influenseri prodaju sebe za malo novca, jer smo upravo mi ti koji treba da vodimo ljude ka zdravlju. Imali smo slučajeve gde su naši kardiohirurzi, poput doktora Ristića čije je ime zloupotrebljeno za prodavanje sličnih sredstava - rekla je Raičevićeva.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija