• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

13:14

(VIDEO) Ovi vitamini će vam čuvati zdravlje tokom jeseni! Evo na šta ukazuju pedijatri!

Zoran Sinko

Live TV

(VIDEO) Ovi vitamini će vam čuvati zdravlje tokom jeseni! Evo na šta ukazuju pedijatri!

Podeli vest

Deficit vitamina u našim telima tokom jeseni, kao i mere zaštite zdravlja dece na tokom ovog perioda, komentarisala je gošća Info dana alergolog, pulmolog i pedijatar dr Aleksandra Vukov.

Alergolog pulmolog i pedijatar dr Aleksandra Vukov navela je da kao pedijatar apeluje na upotrebi vitamina D usled nedostatka sunčeve svetlosti tokom jeseni ali i u samoj hrani.

- Pedijatrijske ordinacije se naglo pune kada počne škola, trenutno najviše ima stomačnih virusa i velikog kašlja. Pacijenti obično dolaze kada se stanje već znatno pogorša. Mi kao pedijatri savetujemo suplemente kao što je vitamin D, zbog deficita sunca u ovom periodu ali i zbog njegovog nedostatka u hrani. Naravno uzimanjem vitamina ne možemo zameniti ishranu jer su suplementi tu da dopune ishranu a ne da je zamene - rekla je Vukov.

Foto: Zoran Sinko

Aleksandra Vukov

 

Vukov je navela kako vitamini igraju ključnu ulogu kod anemične dece ali da se i pored toga moraju uzimati u obaveznoj konsultaciji sa pedijatrom koji prati dete određeno vreme.

- Anemična deca su još podložnija infekciji, gde suplementi zauzimaju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja, pogotovo kad je gvožđe u pitanju. Nedostatak magnezijuma kod dece nije čest, jer se razvijaju međutim ako se javi nedostatak, to obično bude zbog lošeg držanja ili previše vremena pred ekranom. Pre upotrebe bilo kog suplementa obavezno se konsultovati sa pedijatrom - rekla je Vukov.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija