• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.05.2024

22:30

Ruanda se pere od svoje genocidne prošlosti sponzorisanjem sramne rezolucije! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ruanda se pere od svoje genocidne prošlosti sponzorisanjem sramne rezolucije! (VIDEO)

Podeli vest

Pokušaje Ruande i Nemačke da uprkos svojoj genocidnoj prošlosti plasiraju sramnu rezoluciju o Srebrenici, govorili su gosti Info večeri, potpredsednica Narodne skupštine Marina Raguš, pukovnik u penziji Velibor Stević i analitičar Veljko Jovanović.

Potpredsednica Narodne skupštine Marina Raguš istakla je da se ne može govoriti o genocidu, ako su starci, žene i deca uz pomoć Srba u humanitarnim vozilima ispraćeni iz Srebrenice.

- Ako nemate sve zemlje koje za to glasaju ovakva rezolucija ne bi bila legitimna. Izdvojeno mišljenje sudije Ratku Mladiću ukazalo kako je u predmetu dokazano da u Srebrenici nije bilo genocida. Ako predsedavajuća apelacionog veća na Mladićevom suđenju dokazala da nije bilo genocida i da se taj termin oslanja na Momira Nikolića koji je sklopio dogovor sa tužilaštvom i ne može mu se verovati. Iz njegove optužnice se brisala optužba za genocid, a svedočio je u svim drugim slučajevima. Ne možete govoriti o gencidu gde su žene, deca i starci uz pomoć Srba ispraćeni iz enklave. Bilo je streljanih i to jeste bio ratni zločin, ali ne i genocid. Moramo se prisetiti sačekuše predsedniku Vučiću koji je samo došao da se pokloni žrtvama u Potočarima kada je bio kamenovan. Srbija je jedina u Evropi potpisala sporazum sa Kinom o zajedničkoj budućnosti - rekla je Raguš.

Foto: Informer.rs/printscreen

 

Pukovnik u penziji Velibor Stević naveo je da Srbi nisu ti koji su izabrali rat, već su muslimani prvi zapucali na srpske civile ispred crkve dok je venčanje bilo u toku.

- Oni između sebe nisu objasnili, šta je zločin, a šta genocid. Nemačka nama drži lekciju o genocidu, a prikupili su 28 zemalja kao sponzore te rezolucije, a članica UN ima preko 190. Amerika samo 17 godina od svog postojanja nije ratovala i ubila 10 miliona. Ubili su Indijance o čemu se ne govori kao o genocidu. Možemo mi da se ljutimo na naše bivše rukovodstvo, ali ono je nasamarilo Zapad da potpiše Dejtonski sporazum kojim je omogućeno formiranje Republike Srpske što oni sada pokušavaju da ponište. Srbi nisu izabrali taj rat i nisu Srbi pucali na građane u Sarajevu, već je sve počelo kada su muslimani pucali na Srbe ispred crkve i to tokom venčanja. Alija Izetbegović je rekao da 5.000 muslimana mora da strada da bi se opravdala intervencija u BiH. Ruanda koja slavi 30 godina od genocida u svojoj zemlji pokušava sebe da opravda. Međunarodno pravo postoji samo kad njima odgovara i zamenjeno je pravilima koja važe za nas, ali ne i za njih. Kada god govorimo o Holokaustu govorimo fašizam i ustaše umesto pravim imenom, a to su Nemačka i Hrvatska - rekao je Stević.

Foto: Informer.rs/printscreen

 

Analitičar Veljko Jovanović izjavio je da je Nemačka mislila da će za svoju sramnu rezoluciju o Srebrenici imati 90% podrške svetske javnosti.

- Zapadni mediji su na sav glas prenosili da Nemačka ima podršku 90% svetske javnosti za implementiranje rezolucije o Srebrenici, nakon čega je predsednik Vučić krenuo u borbu za obraz naše zemlje. Razlog što prolongiraju donošenje odluke je to što nemaju dovoljnu međunarodnu podršku za tako nešto - rekao je Jovanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rezolucija o Srebrenici je diplomatska zaseda za Srbiju!
Politika

Rezolucija o Srebrenici je diplomatska zaseda za Srbiju!

Ministar spoljinih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je rezolucija o Srebrenici u UN diplomatska zaseda za Srbiju, kao i da će njeno verovatno usvajanje biti presedan, ali da neće biti jednoglasno izglasana, jer će veliki broj zemalja biti protiv.

14.05.2024

15:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija