• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.06.2019

11:12

JAPANCI OTKRILI CRNU GORU! Za jedan dan u Budvi čak 150.000 turista

Balkan

JAPANCI OTKRILI CRNU GORU! Za jedan dan u Budvi čak 150.000 turista

Podeli vest

Turisti iz Japana otkrili su Crnu Goru! Posle Rusa, koji su se odavno odomaćili u našem komšiluku, sve više Japanaca se odlučuje za odmor na Crnogorskom primorju

 Predsednik Opštine Budva Marko Carević uveliko radi na tome da sezona za turiste iz Azije ne traje samo tokom leta, već svih 365 dana u godini.
- Naša turistička organizacija je bila na sajmu u Kini, računamo na turiste iz Azije. Posetio nas je konzul Japana, koji je veoma zainteresovan za promociju Crne Gore u njegovoj zemlji. Zanimljivo je da ti turisti ne biraju aranžmane samo u letnjoj sezoni, koja kod nas traje 60 dana, već tokom cele godine. Potrudićemo se da svi ti gosti budu zadovoljni, jer ako samo jedan ima loše iskustvo, on će od nas odvratiti od 10 potencijalih turista. Zato proširujemo sve kapacitete, potrudili smo se da uredimo naš grad, kupališta i plaže - kaže Carević i dodaje da računa i na turiste iz Srbije:
- Budva je primamljiva turistima iz cele Evrope, ali najviše volim kad nam dođu prijatelji i braća iz Srbije. Trudimo se da i spustimo cene koliko je moguće. Bićemo dobri domaćini! Očekujemo 20 odsto više turista nego prošle godine. U špicu će na Budvanskoj rivijeri u jednom danu biti oko 150.000 ljudi!

Foto: Promo/Opština Budva

 

On napominje da nisu tačne priče da će turiste koji Budvom šetaju polugoli kažnjavati sa 600 evra. 
- Besmislica je da će turisti u kupaćim gaćama biti kažnjeni - kaže Carević i osvrće se na još jednu negativnu kampanju:
- Sudeći po nekim tekstovima na internetu, u Jadransom moru ima više ajkula nego u Tihom okeanu! Ta laž nam nanosi štetu.

Direktorka Turističke organizacije Budva Maja Liješević otkriva koliko ljudi poseti ovu destinaciju:
- Budva ima tek 30.000 stanovnika, a tokom sezone ostvari oko milion noćenja! Ove godine očekujemo porast od tri do pet odsto. Već od marta imamo velike grupe turista, pretežno iz zapadne Evrope, a sad očekujemo one iz Srbije i Rusije. Posle tradiocionalnog karnevala i Olimpijskih igara malih zemalja, očekuje nas i prvi Budva bir fest od 14. do 16. juna, a zatim i pregršt drugih manifestacija, među kojima je i svetski poznat festival Si dens od 30. avgusta do 1. septembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cdr011

pre 4 godine

a sad ce da otkriju i nestanke vode, prljavo more i cuvenu crnogorsku uslugu hahhaha

flamantes

pre 4 godine

Neće cdr011, oni plaćaju i dobiće odgovarajuću uslugu, a oni kojima je žao dati ili nemaju otkud, dobiće koliko plate.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17