• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2019

23:15

PRIMER DA SE ULAŽE I U VELIKA SELA! Vrtić "Šeširić" za 70 dece u Velikoj Krsni

Beograd

PRIMER DA SE ULAŽE I U VELIKA SELA! Vrtić "Šeširić" za 70 dece u Velikoj Krsni

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas vrtić "Šeširić" Predškolske ustanove "Jelica Obradović" u Velikoj Krsni, u opstini Mladenovac, kojoj je Osnovna škola "Bisa Simić" ustupila adaptirani prostor za 70 dece, koja su raspoređena u predškolsku, mešovitu i jaslenu grupu

- Otvaranje vrtića u Velikoj Krsni je primer da se ulaže i u velika sela, i da se na taj način pokriva čitava teritorija Beograda, kako bi sva deca koja imaju potrebu mogla da budu u vrtićima - rekao je Vesić tom prilikom.

Kako je dodao, u ovom trenutku Beograd ima preko 75.000 dece u vrtićima, i podsetio da je situacija znatno bolja u odnosu na period od pre šest godina, kada je taj broj bio manji od 50.000.

- Jedina smo lokalna samouprava u kojoj preko 70 odsto dece ide u vrtiće. A mi ćemo nastaviti da koristimo brojne objekte u školama i drugim ustanovama koje nisu u funkciji i da ih pretvaramo u vrtiće - poručio je Vesić.

Foto: Tanjug

Prema Vesićevim rečima, već četiri godine je ista cena koju roditelji plaćaju za boravak dece u vrtićima.

- Uveli smo od pre nekoliko godina i da roditelji čija deca idu u privatne vrtiće imaju subvencije. Mi vraćamo roditeljima oko tri milijarde dinara, vratili smo oko dve milijarde i 200.000, a sve to jer se u prethodnom mandatu nezakonito naplaćivalo po duplo većoj ceni - istakao je Vesić.

On je dodao da se Grad priprema za odluku koju će doneti Vlada, a koja podrazumeva da sva deca preko tri godine starosti obavezno idu u vrtiće.

- Funkcionalno obrazovanje dece počinje sa trećom godinom, i to nas čeka u budućnosti - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je poručio da je opština donela odluku da se u 2020. godini uloži 40 miliona dinara za investiciono održavanje osnovnih škola i vrtića, kao i da se finansiraju ekskurzije od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na teritoriji te opštine.

Foto: Tanjug

Glišić je dodao i da je jedna od najvažnijih odluka da se za svako novorođeno dete isplati naknada roditeljima u iznosu od 20.000 dinara i dodao da opština Mladenovac njima poklanja i auto sedišta.

Direktorka Predškolske ustanove "Jelica Obradović" Jovana Ilić je naglasila da je novootvoreni vrtić od životnog značaja za meštane sela.

- Jedan broj roditelja više neće morati da vozi decu u Mladenovac u vrtiće, jer sada postoji ovaj vrtić u selu. Ovde je postojala potreba za smeštaj dece u dnevne boravke, a sada je takođe značajno i što ljudi mogu da ostanu na svojim imanjima -  rekla je Ilić.

Selo Velika Krsna ima oko 3.500 stanovnika, a u novootvoreni vrtić je uloženo 3.5 miliona dinara.

U Mladenovcu ide oko 1.200 dece u vrtiće, a "Šesirić" je šesti vrtić u opštini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set