• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2020

14:57

VESIĆ DOBIO PISMO! Predlog Inicijative "Ne davimo BG" već u planu!

Beograd

VESIĆ DOBIO PISMO! Predlog Inicijative "Ne davimo BG" već u planu!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je dobio predlog Inicijative "Ne davimo Beograd" za zamenu osušenih stabala novim na oko 300 lokacija i da je zamena već u planu JKP "Zelenilo Beograd"

Vesić je naveo da, po evidenciji Grada Beograda, takvih lokacija ima mnogo više, skoro 1. 100, ali dodaje da je dobro da ljudi iz Inicijative kao građani upućuju predloge da se nešto konkretno uradi za glavni grad.

- Grad Beograd je početkom godine počeo sa popunjavanjem drvoreda tamo gde su stabla osušena ili isečena. Od pocetka godine do sada dopunili smo 767 drvorednih stabala, a plan je da se do kraja godine zasadi još 432 - precizirao je Vesić i dodao da su to uglavnom sve lokacije koje su predložili i iz Inicijative "Ne davimo Beograd".

Vesić je naveo da u Beogradu ima 56.513 drvorednih stabala u 743 ulice, kao i još oko 400.000 stabala o kojima brine "Zelenilo Beograd" koja nisu drvoredi već se nalaze u parkovima i drugim javnim površinama.

- Tu je predviđena zamena oko 4.000 stabala, koja su takođe osušena ili oštećena - rekao je Vesić gostujući na Studiju B, saopštila je Gradska uprava.

Dodao je da se lokacije 300 osušenih stabala, koje je predložila Inicijativa "Ne davimo Beograd" uglavnom nalaze u postojećem planu "Zelenila Beograd", ali da je dobro što su shvatili da kao građani treba da upućuju inicijative Gradu.

- Drago mi je da su iz Inicijative ''Ne davimo Beograd'' shvatili da jedino mi, kao gradska vlast, radimo za Beograd i da predloge treba da upućuju nama, a ne da sarađuju sa onima koji su uništili Beograd - zaključio je zamenik gradonačelnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set