• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2019

20:17 >> 20:18

MA, KAKO DA NE! KURTI TRAŽI DA BEOGRAD PRIZNA DIPLOME PRIŠTINE! Šiptari bi da "stručnjake sumnjivog znanja" koje su oni "školovali" zaposle u Srbiji!

Društvo

MA, KAKO DA NE! KURTI TRAŽI DA BEOGRAD PRIZNA DIPLOME PRIŠTINE! Šiptari bi da "stručnjake sumnjivog znanja" koje su oni "školovali" zaposle u Srbiji!

Podeli vest

Kandidat Samoopredeljenja za premijera lažne države Kosovo Aljbin Kurti nastavio je da insistira na reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine, a sada zahteva da se to odnosi i na priznavanje diploma

On je naveo slučaj Almedine Ahmeti iz Bujanovca koja studira na Univerzitetu u Prištini i, kako tvrdi, neće moći da se zaposli u svom rodnom gradu kada diplomira, jer Srbija ne priznaje njihove diplome, prenosi Klan Kosova.

Prema njegovim rečima, zbog svih studenata koji imaju isti problem kao Ahmeti, mora se uvesti reciprocitet, što znači, kako je rekao, "prihvatanje naših diploma".

Srbija bi možda i prihvatila diplome sa nazovi prištinskog univerziteta, da nosioci tih "papira" nisu krajnje sumnjivih stručnih sposobnosti!  

Lažna država je, naime, pravi raj za kupovinu fakultetskih diplloma i proizvodnju kvazi stručnjaka. Niti se zna koliko je visokih škola i fakulteta, niti se time iko ozbiljno bavi. 

Najrasprostranjenije su lažne diplome iz oblasti društvenih nauka, poput menadžmenta, ekonomije, prava, ali ima ih mnogo i sa tehničkih fakulteta, medicine... 

Istina, Sporazum o priznavanju diploma između Beograda i Prištine potpisan je 2011. godine, ali ga Priština ne sprovodi. S druge strane, Niški univerzitet bio je neko vreme meka za priznavanje diploma Albancima (uz finansijsku nadoknadu na pravom mestu), ali je to zaustavljeno i te diplome se priznaju samo za nastavak školovanja.

E sad, koliki je problem sa diplomama iz Prištine i stručnošću onih koji ih poseduju možda i najbolje pokazuje i slučaj Albanke Rukiše M., koju su odbili da leče u Prištini. (Ne znači da su tamošnji hirurzi lažnjaci, ali... prim, aut.)

Štaviše, ocenili da je pacijentkinja stara i da ne bi preživela operaciju, nisu želeli ni da pokušaju da je spasu, već su je samo "prosledili" kolegama u Gračanici.  

Odatle je hitno poslata za Beograd, gde su lekari Kliničkog centra Srbije uspeli da spasu život Albanki!

Pametnom dosta!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 4 godine

pa kontaju ako su priznli sinisi i stefanovicu zasto nebi i njima

ssdivizion

pre 4 godine

zaposle u Srbiji luda izjava ne moze covjek cuti i miljon godina unazad

Jagodinac

pre 4 godine

Ako su Albanci hteli da rade u Srbiji zašto su tražili samostalnost? Pošto ne žele da žive u Srbiji nema razloga ni da im se priznaju diplome.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17