• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs

20.06.2020

14:38

OVO ISTRAŽIVANJE JE ŠOKIRALO EVROPU! Šta nam se dešava sa decom?! NIJE DOBRO!

Društvo

OVO ISTRAŽIVANJE JE ŠOKIRALO EVROPU! Šta nam se dešava sa decom?! NIJE DOBRO!

Podeli vest

U 21. veku posle decenija edukacije mladi Evropljani se u seksu i dalje ponašaju rizično

Studija Svetske zdravstvene organizacije zabrinula je evropske lekare, jer je pokazala da u Evropi maloletnici i dalje ponašaju rizično u seksu.  Tačnije, utvrđeno je da od tinejdžera koji upražnjavaju seks svaki četvrti to čini bez zaštite!

Dečaci deblji od devojčica

Foto: Pixabay

Pokazalo se i da je od  2014. godine do 2018. godine porasla gojaznost među decom i da sada pogađa 25 odsto dečaka i 16 odsto devojčica u Evropi, pri čemu je postotak viši kod mlađe dece. Jedan od četvoro adolescenata smatra da je debeo, što posebno važi za devojčice.

U anketi, koja  je obuhvatila adolescente, rezultati su pokazali da među petneastogodišnjacima, 24 odsto dečaka i 13 odsto devojčica reklo da su već imali seksualne odnose.

- Činjenica je da se sve više dečaka i devojčica širom Evrope žali na mentalne tegobe: potištenost, nervozu ili razdražljivost i svi podaci koje smo dobili su povod za zabnutost za sve nas - rekao je povodom objavljivanja studije direktor SZO za Evropu Hans Kluge.

Doktore su naročito zabrinuli podaci o ishrani. Naime, istraživanja su potvrdila i da veliki deo maloletnika ne poštuje savete o zdravoj ishrani i da dvoje od troje adolescenata ne jede kvalitetnu hranu.

Svako drugo dete, odnosno 48 odsto njih je priznalo da ne jede svaki dan voće, a ni povrće, ali zato sve više jedu slatkiše i piju zaslađena pića.

Zdravlje adolescenata se redovno istražuje od 1982. godine, svake četiri godine u 50 zemalja Evrope i Severne Amerike. Maloletnici čine 42 odsto populacije planete.

UŽAS U SREMSKIM KARLOVCIMA! Dečak (9) silovan! Rođak ga odveo na zabavu, a nakon toga roditelji primetili...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17