• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dakić

09.11.2020

18:26

SRBIJA DO KRAJA GODINE DOBIJA PRVE DOZE VAKCINE PROTIV KORONAVIRUSA! Vučić još u oktobru obavestio javnost, a sada je ZVANIČNO I POTVRĐENO!

Društvo

SRBIJA DO KRAJA GODINE DOBIJA PRVE DOZE VAKCINE PROTIV KORONAVIRUSA! Vučić još u oktobru obavestio javnost, a sada je ZVANIČNO I POTVRĐENO!

Podeli vest

Srbija do kraja godine dobija prve doze američko-nemačke vakcine protiv Koronavirusa Fajzer-Biontek čija je efikasnost u kliničkim ispitivanjima danas potvrđena na čak 90 procenata!

Do marta sledeće godine Srbiji bi trebalo da bude isporučeno svih 350.000 doza ove vakcine! Naravno, preduslov je da vakcina dobije zvanično odobrenje i sertifikate za upotrebu prvo američkih regulatornih tela, a potom i domaćih institucija.

Srbija je među prvima, još 28.oktobra potpisala predugovor sa  proizvođačem "Fajzer Biontek" o isporuci cepiva protiv kovida, a javnost je o tome obavestio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

AMERIKANCI TVRDE! PRONAŠLI SMO VAKCINU KOJA SPREČAVA ZARAZU KORONAVIRUSOM! Farmaceutski gigant tvrdi da je razvio epohalno cepivo!

On je tada potvrdio da nije bilo lako stati u red zemalja koje će prve dobiti vakcinu protiv kovida, ali da se naša zemlja lavovski borila i bori da obezbedi ovaj serum za svoje građane. Prema njegovim rečima, prve doze bile bi namenjene onima koji su i najugroženiji, prvenstveno lekarima. 

Čitav svet danas je sa velikom euforijom dočekao vest da je kliničkim testiranjima potvrđena efikasnost  američko nemačke vakcine ne 90 odsto, a Donald Tramp označio je ovo kao sjajnu vest za čovečanstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mozgalica

pre 3 godine

Odlično Prvi neka zasuču rukave ovi iz kriznog štaba ,prvo kon sa porodicom pa svi drugi u timu za projekat globalista ali onako nasumično izvučene da vas vidimo i to javno pred kamerama to je humano delo .

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija