• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.04.2021

09:08

TEK KAD ISPUNIMO OVAJ USLOV, VIDEĆEMO POBOLJŠANJE! Doktor Milanko Šekler o stanju sa koronom u Srbiji

Društvo

TEK KAD ISPUNIMO OVAJ USLOV, VIDEĆEMO POBOLJŠANJE! Doktor Milanko Šekler o stanju sa koronom u Srbiji

Podeli vest

Milanko Šekler je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, naveo da par dana imamo malo manji broj novozaraženih, ali kako kaže, i manji broj testiranih.

"Vidim gužve ispred kovid ambulanti, a čini mi se da je isto i u ostalim gradovima u Srbiji. Mislim da nema mnogo razloga da se radujemo i da mislimo da je krenulo na bolje i da smo prelomilo. Ne, prelomićemo onog trenutka kada pređemo 55 procenata vakcinisanih sa obe doze", rekao je Šekler.

Šekler je rekao da će prolećno vreme sigurno uticati na smanjenje broja zaraženih, ali je ocenio da protivepidemiološke mere ne treba popuštati.

Na pitanje da li antivakseri mogu da uspore stvaranje kolektivnog imuniteta gost Jutarnjeg programa odgovara da antivakseri nisu dobronamerni, da pričaju neistine, koje mogu da ugroze nečiji život.

"Teorija da su ljudi antivakseri dobronamerni nije tačna, oni šire neistine koje mogu da ugroze nečiji život. Kao društvo ne možemo da dozvolimo da se takve stvari rade", rekao je dr Šekler.

Apeluje na građane da ih ne slušaju da se za savet obrate lekarima, imunolozima i da se vakcinišu.

"Samo se vakcinišite, a korist dolazi sama", poručio je Šekler.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija