• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2021

12:34

PET GODINA LETIMO ZA NJUJORK! Er Srbija na 90. spratu zgrade na Hadson Jardsu proslavila značajan jubilej! /foto/

informer.rs

Društvo

PET GODINA LETIMO ZA NJUJORK! Er Srbija na 90. spratu zgrade na Hadson Jardsu proslavila značajan jubilej! /foto/

Podeli vest

Kompanija Er Srbija sinoć je na 90. spratu zgrade na Hadson Jardsu obeležila je pet godina od prvog leta za Njujork

 

Svečanosti Er Srbije prisutan je bio i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, direktor Er Srbije Dankan Nejsmit i oko 120 gostiju, među kojima veliki broj Srba iz Amerike, ali i američkih prijatelja.

Foto: informer.rs

Sponzor ove svečanosti bila je Privredna komora Srbije, pored nekoliko kompanija u vlasništvu privrednika iz srpske dijaspore koji su takođe pomogli događaj.

Foto: informer.rs

Poseban značaj ovom događaju dao je i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je, kao veliki prijatelj Er Srbije, donirao svoj dress u kome je nedavno pobedio na Rolan Garosu, za lutriju koja je ovom prigodom organizovana.

Foto: informer.rs

Novakov pobednički dres dobila je jedna Jelena, Njujorčanka poreklom iz Srbije, koja čeka bebu!

Foto: informer.rs

Ambasador Marko Ðurić rekao je da je ta linija i geopolitički veoma velika i važna stvar i naglasio je da je od izuzetnog značaja da imamo dobre odnose sa Amerikom.

Ðurić je rekao da linija Beograd-Njujork podstiče našu ekonomsku snagu i ekonomski rast i da približava Beograd, ali i celu našu lepu Srbiju Amerikancima i SAD.

- Znate, veoma sam ponosan kada mi u Vašingtonu prilaze ambasadori mnogih moćnih zemalja i kažu ''molim vas da nam prodate svoju poziciju na njujorškom aerodromu, vi imate najbolje termine za sletanje i poletanje'' i zato ćemo ojačati Er Srbiju još više - rekao je Ðurić.
Direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da ta kompanija od juna 2016. do danas na liniji

Foto: informer.rs

Beograd-Njujork prevezla više od 323.000 putnika uz prosečnu popunjenost aviona od oko 75 odsto.

- Od ovog broja, oko 56 odsto su bili transferni putnici. Top 10 zemalja iz kojih i ka kojima su ovi transferni putnici leteli preko Beograda su Crna Gora, Albanija, Grčka, Severna Makedonija, Izrael, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Italija i Holandija. Uspeli smo da povežemo Ameriku sa čitavim regionom - kaže Nejsmit.

Er Srbija od Beograda do Njujorka leti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a u planu je i povećanje broja letova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija