• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

31.07.2021

18:14

ZA PRIMER! "NAMENSKA" IZ LUČANA UPRKOS KORONI POSLUJE NAJBOLJE DOSAD! Direktor nagradio radnike sa 40.000 dinara za regres!

Namenska industrija

Društvo

ZA PRIMER! "NAMENSKA" IZ LUČANA UPRKOS KORONI POSLUJE NAJBOLJE DOSAD! Direktor nagradio radnike sa 40.000 dinara za regres!

Podeli vest

Fabrika "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana je svakom svom radniku pred odlazak na godišnji odmor isplatiti regres od čak 40.000 dinara, što je rekord u Srbiji! Razlog za to je što je uprkos epidemiji korone preduzeće odlično poslovalo u prvoj polovini godine, imalo uposlene sve kapacitete, ostvarilo značajan poslovni prihod i čak ugovorilo poslove za naredni period, zbog čega je direktor Radoš Milovanović doneo odluku da nagradi sve zaposlene koji su svojim maksimalnim angažovanjem, radom po smenama i vikendom, zaslužni za ovakav uspeh

Reporteri Informera posetili su Lučane i "Namensku", gde radnici u pogonima nisu krili svoje oduševljenje pozamašnim regresom, koji im nije jedini koji su dobili i koji će dobiti ove godine, kao ni zahvalnost direktoru Milovanoviću za koga tvrde da je podigao firmu iz pepela i da je iz dana u dan čini sve boljom što njima i njihovim porodicama donosi veće prihode i bolji život. Da stvar bude bolja, radnici tvrde da će novac potrošiti na letovanje u Srbiji, što će biti značajan doprinos domaćem turizmu.

Mila Đurović (56) koja radi u fabrici 35 godina u B rejonu gde se proizvode jednobazni baruti, nam je rekla da je prezadovoljna jer ovo preduzeće omogućava da njena deca i unuci žive lep i bezbrižan život.

Foto: Informer

- U preduzeću pored mene rade i moji sin i ćerka kao i moj zet. Praktično cela porodica, i zahvaljujući odličnim uslovima rada mojih petoro unučadi ni u čemu ne oskudeva. Mislim da ovakav odnos prema radnicima, visoke plate i regresi nemaju nigde osim ovde tako da sam prezadovoljna. Sigurna sam da bolje ne postoji. Pošto sam bila ovde i za vreme teških godina i bombardovanja, moram da se zahvalim direktoru Milovanoviću jer je on ovu firmu podigao ponovo iz pepela i doveo je na nivo da budemo među najboljima u državi i da nam svaki dan bude sve bolje. I ovaj regres to pokazuje, i biće i za mene da se negde odmorim u Srbiji, a bogami i za unučiće - uz osmeh je rekla Đurovićeva.

Sa njom je saglasna i mlada Aleksandra Gerzić (23) koja radi u laboratoriji u C reonu i koja kaže da su radno mesto u "Namenskoj" i visoka primanja razlog što ona i njeni vršnjaci žele da ostanu u Lučanima i tu zasnuju porodice.

Foto: Informer

- Radim ovde već četiri godine i zaista sam prezadovoljna i sa radnim mestom i sa uslovima, sve je perfektno. Uz to kao mlada osoba vidim da se stvari u fabrici iz dana u dan poboljšavaju i modernizuju, kao i uslovi za nas radnike. Zato moram da kažem hvala našem direktoru, jer samo neko ko je slep ili neiskren i zlonameran, ne vidi da ova fabrika ovako dobro posluje i da imamo ovakve plate i regrese jer je on fenomenalno vodi i bori se za sve nas radnike. I sada ćemo, uprkos epidemiji, dobiti jako veliki regres, što je divno i svi smo presrećni. Jedva čekam da posetim neku turističku destinaciju u našoj zemlji kad mi počne odmor - zadovoljno je izgovorila Gerzićeva.

Milovanović: Značajno smo prihodovali, radnici su  zaslužili ovu nagradu zbog maksimalnog angažovanja!

Direktor "Namenske" Radoš Milovanović objasnio je zbog čega je podelio ovolike regrese koji nisu jedini u ovoj godini, uz napomenu da preduzeće sve to isplaćuje iz svojih realnih sopstvenih sredstava.

Foto: Informer

- Uprkos koroni i svim problemima u poslovanju, preduzeće "Milan Blagojević- Namenska A.D. Lučani" odlično posluje. Uposleni su svi kapaciteti, sačuvano svako radno mesto i ugovoreni poslovi za naredni period. Zahvaljujući realizaciji ugovora koje imamo, u prvoj polovini ove godine ostvarili smo značajan poslovni dobitak. Zbog toga sam doneo odluku da se svakom zaposlenom, pred odlazak na odmor isplati 40.000 dinara regresa i da na taj način nagradim radnike koji su maksimalnim angažovanjem, radom po smenama i vikendom, zaslužni za ovakav uspeh preduzeća. Napominjem i da je ova isplata kao i sve ostale, isključivo iz realnih sopstvenih sredstava preduzeća- jasan je Milovanović.

Miloš Đenadić (44), koji već 16 godina radi na pogonu sferični baruti, tvrdi da je ovo preduzeće najpoštenije jer poštuje i ceni rad zaposlenih i deli zaradu sa njima.

Foto: Informer

- Ovde su mi radili i deda i otac, a sada radimo žena i ja i to donosi spokojan život našoj deci i nama. Veoma sam dobro upućen od dede i oca, kako se ova fabrika razvijala i napredovala, i jasno je da ju je direktor Radoš podigao na sam vrh, kao i same Lučane koji bez fabrike ne bi ni postojali, i da svaki radnik ovde za tog čoveka može da ima samo reči hvale. To kakav je direktor je pokazao i sa ovom rekordnom stimulacijom, on je ugovorio poslove mi radnici smo vredno radili, preduzeće je dobro zaradilo i on je zaradu podelio sa nama zaposlenima što mislim da nijedan direktor ne bi uradio. A izlišno je pričati koliko ženi i meni znače ove stimulacije, i sugurno ćemo ići na neki lep porodični odmor u Srbiji - jasan je Đenadić.

Predsednik opštine: "Namenska" nam mnogo pomaže

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović rekao nam je da je "Namenska" od krucijalnog značaja i za opštinu i za ceo Moravički okrug.

Foto: Čačanski glas

- "Namenska" najviše doprinosi opštinskom budžetu, ima redovne i visoke plate, i zbog toga i naša opština ima najveći prosek plata u Moravičkom okrugu. Tu je i ogromna društvena odgovornost koju ima direktor i celo to preduzeće koji konstantno pomažu opštini u svim velikim projektima. Samo ove godine kupili su nam kamion "smećar" za 14 miliona dinara, protivgradne rakete za 8 miliona dinara i donirali 12 miliona dinara za zajednicki završetak Sportske hale. Brinu se o uređenju vodotokova, učestvuju u većini infrastrukturnih projekata, izgradnji sportskih terena, pa i bazena koji je jedan od najlepših u Srbiji. Moram da se zahvalim direktoru Radošu, kako iz godine u godinu podiže to preduzeće, zapošljava sve više ljudi, podiže plate, isplaćuje sve veće regrese i sve više pomaže opštini- iskren je Dolović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija