• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.CRNOMARKOVIĆ

18.10.2021

18:04

ŽUTA BANDA JE POLOMILA ZUBE O UŽIČKU REPUBLIKU! Svedok optužbe ponovo priznao da Radoš Milovanović nije kriv za nesreću u Namenskoj!

Zoran Sinko

Društvo

ŽUTA BANDA JE POLOMILA ZUBE O UŽIČKU REPUBLIKU! Svedok optužbe ponovo priznao da Radoš Milovanović nije kriv za nesreću u Namenskoj!

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je održano ročište na suđenju zbog nesreće u Namenskoj industriji u Lučanima kada su 14.jula 2017. usled tehnološkog požara život izgubila dva radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović! Kao i prošlog puta i sada je svedočio Milovan Milivojević koji iako se svojstveno trudio nijednom rečju nije mogao da optuži direktora Radoša Milovanovića za ovaj tehnološki požar koji se dogodio u ovoj fabrici

Šta više Milovan koji pravi brojne skandale od početka suđenja nije mogao da smisli nijedan argument pa je bez srama tvrdio direktorovu krivicu iako ispod njega ima još najmanje 10 rukovodila, a uz to je priznao i da mu sin nije imao zaštitnu opremu. Da sve bude gore na pitanje branioca Radoša Milovanovića, Miloljuba Jovičića zbog čega se dogodila eksplozija on je dao totalno nerezonski odgovor da je to zbog samog objekta. Ni to ne bi bio problem da sve objekte u ovoj fabrici ne pregledaju svake godine pripadnici MUP-a i sektora za vanredne situacije.

Miomirov otac pozivao na drzavni udar u Lucanima

Pored toga što već nekoliko puta napada Radoša Milovanovića i što je ovaj put nasrnuo i na našu ekipu otac preminulog Milomira, Milovan Milivojević ovaj put je otišao korak dalje i nakon ročišta pozvao sve da dođu u Lučane i pomognu mu da nasilno prinudi sud da donese odluku u njegovu korist.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ovo suđenje traje predugo i molim sve građane Srbije bilo da su za poziciju ili opoziciju da dođu u Lučane i zajedno sa mnom naprave pritisak na sud da se presuda što pre donese -u euforiji je novinarima rekao Milovan. 

Sve ovo dodatno potvrđuje da se ovde radi o klasičnoj opozionoj političkoj hajci na prvog čoveka jedne od najuspešnjih fabrika u zemlj instruisanoj od dela opozicije. Svi ovi napadi su vešto smišljeni i finansirani kako bi srušio Radoša Milovanovića uništila najuspešnija fabrika u državi koja zapošljava 1.350 ljudi sa prosečnom platom 80.000 dinara koja je najveća u Zapadnoj Srbiji i izdržava 2.000 porodica, I od koje direkto zavisi ceo ovaj kraj od Čačka preko Lučana i Požege do Arilja i Ivanjice. Uz to od Namenske direktno zavise fabrike Krušik u Valjevu, Sloboda u Čačku, Prvi Partizan u Užicu i Tehničko remontni zavod u Kragujevcu što je gotovo kompletna naša vojna industrija i egzistencija za desetine hiljada radnika i porodica.

Advokat Radoša Milovanovića Miroljub Jovičić kaže za naš list da se sada napokon vidi ko priča istinu a ko hoće bezpredmetno da izvuče korist.

Foto: Zoran Sinko

Informer umalo linčovan

Atmosfera linča i ostali plaćenici Dragana Đilasa i ovaj kao i svaki put umalo nisu ozbiljno povredili našu ekipu u Ivanjici. Podsećanja radi porodica Milivojević koja više nego evidentno sarađuje sa opozicijom je tada mučki napala reportere našeg lista. Vređanje našeg reportera krenulo je već pri ulasku u sudnicu da bi na samom kraju Mirjana i Milovan Milivojević ušli u sudnicu i vikali na sudiju “sa kojim pravom Informer uopšte sme da dođe kada oni žele samo novinara N1 koji bez trunke savesti objavljuju njihove laži. Na sreću našom prisebnošću sprečen je sukob većih razmera, a porodica Milivojević je dokazala da je kako bi izbegla istinu bila spremna čak i na linč čoveka koji pošteno radi svoj posao.

- Na današnjem pretresu, oštećeni je dao iskaz iz koga se ponovo jasno utvrđuje da na strani okrivljenog Radoša Milovanovića nema ni njednog propusta koji bi bio u uzročnoj vezi sa kritičnim događajem. Oštećeni je potvrdio da je direktor Milovanović doneo naredbu kojom je naredio kako da se postupa pri prevozu opasnih materija, i pored toga što o tome već od ranije postoje propisti. Sam direktor je time pokazao visok stepen odgovornosti u radu. Milivojević je tvrdio da radnici nisu poštovali propise o nošenju radnog odela iako su istim bili zaduženi pri čemu ni njegov si n koji je stradao kritičnom prilikom nije nosio bluzu, a da on iako je sve to znao i video nikada nikoga o tome nije obavestio. Potvrdio je da su neposredno nadređeni, radnika morali da upozore na poštovanje propisa, a da se to prevashodno odnosi na prerdradnika i poslovođu koji u kritično vreme nisu bili na licu mesta.

Foto: Zoran Sinko

Na moje pitanje u čemu se onda ogledaju propusti direktora koji bi bili u uzročnoj vezi sa nezgodom i za šta je to Milovanović kriv, on je odgovorio da je za nesreću kriv objekat u kome je bilo više baruta nego što je odredio direktor jer taj objekat nema upotrebnu dozvolu. Predočio sam mu da je objekat sagrađen i da po odlukama Ministarstva odbrane i Sektora za vanredne situacije, taj objekat ispunjava sve uslove za bezbedan i dozvoljen rad a da je postupak dobijanja upotrebne dozvole u toku po pozitivnim propisima.

Skandalozno ponašanje sudije na prošlom ročištu

Ljudima još uvek nije oduzeta mogućnost ni da lažu, ni da kleveću ni da budu neljudi, ali sudija a pogotovo predsednik suda takav iskaz mora momentalno da prekine. Na prošlom sudjenju na sve uvrede na racun Radosa Milovanovica, sudija nije reagovao, već je posle prigovora advokata odbrane dozvolio Milivojeviću da nastavi i priča o stvarima koje nemaju nikakve veze sa slučajem, bez obzira što svaka njegova reč vređa ljudsko dostojanstvo i čast i što to ni u jednom sudu u Srbiji ne bi bilo dozvoljeno. Da sve bude gore Rados Milovanovic nije bio jedina meta, jer je u najgorem kontekstu od strane sudije a potom i djilasovih medija najstrasnije optuzen naš novinar iako je u vreme sudjenja bio u kovid bolnici u Batajnici i borio se za zivot. 

On je potvrdio da je Ministarstvo odbrane vršilo višrednevne kontrole i ukazivalo samo na sitne propuste. Kontrole su vršene i pre i posle nezgode i da je postojao bilo koji razlog Ministarstvo odbrane i MUP bi zabranili rad objekta. Sa pravnog aspekta iz iskaza oštećenog može se izvesti nedvosmislen zaključak da na strani okrivljenog Milovanovića ne postoji nijedan propust koji bi doveo do kritičnog događaja. Oštećeni nije mogao da objasni šta je to nagli potez koji je doveo do nezgode a da je u pitanju nagli potres proizilazi iz optužnog predloga Javnog tužilaštva, ali je potvrdio da je do plamena došlo čim je bure spušteno na zemlju, kako mu je sin posle nezgode rekao- objasnio je Jovičić.

Trguje mrtvim sinom

Uz sve to i više je nego očigledno da je otac stradalog radnika “zaboravio” na uzrok požara i potvrdio da ga zanima samo glava Radoša Milovanovića. Njegova priča za javnost da “ne prodaje mrtvog sina” nije u skladu sa 2.452.000 dinara, koliko je preduzeće dalo porodici kao pomoć po raznim osnovama. Sada, sudskim putem traže osam miliona na ime nematerijalne štete koja je manja nego stoim je Radoš Milovanović ponudio kao vansudsko poravnanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Orcus

pre 2 godine

Смеју ли новинари да напишу у којој партији је директор? Јел' живот тог младића мање битан зато што није био у „правој“ партији ? Проклети били они који партију вреднују више од српске младости...

Predragm

pre 2 godine

Potomci komunjara promovisu uzicku republiku po udbaskim novinama.

Marko

pre 2 godine

Da li je vama nesto sveto? Zasto sve svodite na kritiku opozicije. Ima nesto izvan i vlasti i opozicije. Kakav je ovo tekst. Zapitajte se kako bi bilo ko od nas postupio da vam se desi nesto ovako. Na sta smo dosli, da sta god da se desi delimo se na vlast i opoziciju.....

Normalac

pre 2 godine

Gorećete u paklu vaših manipulacija, bednici podguzni. Mislite o tome kada se vaši jadni mali ovozemaljski životi okončaju.

Rade R

pre 2 godine

Nažalost, nije on jedini koji želi da profitira na smrti svog deteta! Odvratno!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17