• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2021

12:59

Ovo će biti cene registracije automobila od Nove godine

Društvo

Ovo će biti cene registracije automobila od Nove godine

Podeli vest

Od 1. januara 2022. godine uvodi se plaćanje poreza na upotrebu motornih vozila srazmerno ekonomskoj moći, odnosno tržišnoj vrednosti automobila, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, predstavljajući izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara.

"Mislim da će ovaj zakon naići na izuzetno odobravanje. Najveći zahvat je kod putničkih vozila i ostalih vozila koja su starosti od pet do 20 godina i koji imaju više od 2.000 kubika. Oni će plaćati niži porez prilikom registracije", rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima, trenutno se porez na upotrebu motornih vozila koji se plaća prilikom registracije umanjuje za sva vozila po osnovu njihove starosti za 15, 25 ili 40 odsto.

"Sada se predlaže povećanje procenta umanjenja", rekao je Nedimović.

Posmatrano po kategorijama, za vozila od pet do osam godina umanjenje poreza biće 25 odsto, umesto sadašnjih 15 odsto, zatim za vozila od osam do 10 godina umanjenja sa 25 odsto ide na 40 odsto, a za vozila od 10 do 20 godina starosti, umanjenje će biti 65 odsto umesto postojećih 40 odsto, rekao je ministar.

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Cena registracije za pojedine kategorije vozila biće niža



On je dodao da se za vozila starija od 20 godina i sada plaća u iznosu od 20 odsto od propisanog iznosa.

"Najveće umanjenje imaće vozila stara između 10 i 20 godina koja imaju preko 2.000 kubika", rekao je on.

Ministar je naveo da će se za vozila između 2.000 i 2.500 kubika umesto sadašnjih 34.950 dinara plaćati 20.387 dinara, dok će se za vozila između 2.500 i 3.000 kubika umesto 70.824 dinara plaćati 41.314 dinara.

"Za vozila preko 3.000 kubika će se umesto 146.382 dinara plaćati 85.389 dinara", naveo je Nedimović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka
PREOKRET

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka

Već na samom početku meseca očekuje nas prstenasto pomračenje Sunca u Vagi (2. oktobar), koje će doneti tektonske promene u narednih nekoliko meseci. Ovaj astrološki događaj će imati uticaj na sve znakove, a ponajviše na Vage, Rakove, Ovnove i Jarčeve. Takođe, osobe koje imaju podznak ili Mesec u blizini pomračenja mogu da osete ovaj događaj. Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, Pluton i Uran, tako da je ovo vreme suočavanja sa starim problemima.

29.09.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija