• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2021

13:05

Oni koji Hrista smatraju retrogradnim, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, ostaće uvek bez odgovora...

printscreen

Društvo

Oni koji Hrista smatraju retrogradnim, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, ostaće uvek bez odgovora...

Podeli vest

Ne bavi se Crkva primarno i pre svega ni socijalnim, ni ekonomskim, ni bilo kakvim drugim predmetima, temama i problemima. Ona se bavi smislom postojanja u svakom kontekstu, u svakoj situaciji i u svakom momentu. Ona šalje poruku Jevanđelja, poruku spasenja, izjavio je patrijarh Porfirije u video poruci objavljenoj na njegovom Instagram profilu...

 

- U Crkvu dolazimo da bismo dotakli tajnu Hrista kao raspetog i vaskrslog i tajnu čoveka stvorenog ne za smrt nego za večnost. Tek kad na istinski i jevanđeljski način razumemo umom i srcem u isto vreme tu jevanđeljsku poruku i tajnu onda ćemo imati ispravne stavove, na pravi način ćemo razumeti i sve druge teme, i ove koje sam pomenuo, i socijalne i ekonomske i političke i kakve god hoćete. Ako budemo Hristom preobraženi, na mestu na kojem budemo, šta god da smo, preobražavaćemo sobom to mesto. Mi preobraženi i preobražavani preobražavaćemo i tvar i ljude oko sebe. Otuda oni koji smatraju da je sistem vrednosti koje Hristos propoveda, da je retrogradan, da je Jevanđelje retrogradno, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, a u Crkvu nisu ni došli osim što možda sebe smatraju pravoslavnim Srbima po rođenju, naprosto ostaće uvek bez odgovora - napisao je patrijarh na Instagram profilu porfirije_patrijarh.

Podsetimo, patrijarh Porfirije je izjavio juče da je sa tugom pratio fizičke sukobe koji su izbili tokom blokada puteva u Srbiji i apelovao na sve da čuvaju jedni druge, a ne da se tuku

- Juče sam sa tugom pratio, kako su među nama, pripadnicima istog naroda, ali i građanima Srbije, nezavisno od toga kom narodu pripadaju, izbili fizički sukobi. Na samom ulasku u božićni post, bijemo se međusobno pesnicama, motkama, kamenujemo autobuse, razbijamo glave jedni drugima, uništavamo imovinu - naveo je patrijarh u poruci i video snimku koji je objavio na Instagramu.

Ova njegova poruka naišla je na niz sramnih i uvredljivih komentara pristalica lažnog ekološkog pokreta, kao i sledbenika dela opozicije koju predvodi Dragan Đilas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SVETSKA BANDA

pre 2 godine

Kojeg Boga ti predstavljaš i podržavaš ,kada si saglasan sa !akcinacijom koju isto preporučuješ tvojim vernicima.Kažem tvojim i tvom Crnom bogu kojeg zastupaš.Ti prvo i prvo nipodoštavaš Boga Tvorca delo njegovo savršenstvo i nedostižnost.Ti si ista globalistička banda u sprovođenju projekta porobljavanja i njihov si vojnik. Više veruješ $diotu bil gejtsu i who mafiji nego pravom i jedinom Bogu Stvoritelju. Sakrili ste Božijeg Prvenca u samom stvaranju kojeg je postavio na nebeski svod kad je rekao neka bude svetlo !.Sakrili ste svetlo i toplo sunce a podmetnuli sveće blentavim ovcama koje vam još ljube i prljave ruke.Vi pa i ti promovišete nametnutu ideologiju jer da podržavate veru u Boga Tvorca vi bi vernicima rekli prave nepogrešive stvari .Sakrili ste ljudima sunce tako što ste ispred svetog Sunca postavili lik čoveka i tako ste stvorili hrišćansku Ideologiju. Vi se tim zločinom još i ponosite i rugate ovcama jer kažete:Mnogi će gledati ,ali neće videti, i Mnogi će tražiti a neće naći !?.I vi se u ova zadnja vremena jako plašite , plašite se da ovce ne progledaju i da vas ne kazne za prevaru. Ali ovce neće vas kazniti ,kazniće vas Onaj koji vas je stvorio i dao vam slobodnu volju da radite šta želite. Pa delo vaše je veoma veliko , jer ste udruženi u laži prema običnim ljudima koji veruju u Boga a vi te naivne ljude vodite jako daleko od NJEGA BOGA.Ti bi reko meni i drugima koji razmišljaju razumno i koji bi postavili tebi i tebi sličnima pitanje oko nekih stvari vezano za pravu veru da : Nije naše običnih ljudi da preispitivamo neke detalje u ideološkoj veri, jasnije nije naše da se mešamo u Božije stvari.Zašto da ja ne razmišljam o Bogu jedinome Stvoritelju i njegovom Stvaranju.Meni nije otvorila svest gmižuća zmija nego otvorenost razumnog uma u toj DNK spirali koja na kraju daje svest i logiku razumevanja. Razumeš li ti nametnuti Crni stvore koji kriješ Boga tvorca ideologijom.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija