• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2021

09:39

Nije realno uvođenje novih mera za Novu godinu! Doktor Janković otkriva kada da očekujemo pad broja zaraženih

Društvo

Nije realno uvođenje novih mera za Novu godinu! Doktor Janković otkriva kada da očekujemo pad broja zaraženih

Podeli vest

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš rekao je, ozmeđu ostalog, u intervjuu za Kurir da nije realno uvođenje novih mera za Novu godinu

- Korona više nije dominantna tema u društvu, što se i videlo poslednjih nedelja. Brojke su nam manje, a i teško je ubediti ljude na nove mere - kazao je Janković za Kurir.

Na pitanje olekuje li nas peti talas jer ide Nova godina, zimovanja...

- Ne očekujem da ćemo usred zime pasti na brojeve koje smo imali u aprilu, maju i junu. To smo već imali prošle godine. Neposredno pred pojavu druge grbe trećeg talasa imali smo oko 1.500 novozaraženih, kao što je sada, pa smo uzleteli na 4.500, dok smo u martu imali 8.000 hospitalizovanih. Imaćemo sličan scenario, ali s mnogo manjim brojem. I zbog vakcinisanih i zbog skoro preležanog virusa, ako nas nekim svojim svojstvima ne iznenadi omikron - rekao je Janković i dodao:

- Pretpostavljam da će ovo potrajati do ranog proleća ukoliko ne bude nekog velikog odstupanja, pa da ćemo ući u mirniji period u kom možemo gledati šta nam je činiti za sledeću jesen. Mislim da će u aprilu, kao i prošle godine, krenuti da pada ka dvocifrenim brojevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PODOBIJE TAKOJEVIĆ PONOVO DRND

pre 2 godine

Једва да је прошло месец дана од када је овај Подобије Такојевић изјавио да ће у наредна четири месеца бити још милион новооболелих, што је тада било веома подобно да се тврди, а наш је Подобије већ нашао нову тему да се покаже као прави изданак Такојевића овдашњих.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija