• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2022

09:39

BLIZU SMO NAJVIŠEG BROJA INFICIRANIH! Dr Jovanović o tome KADA NAS OČEKUJE NAJVEĆI INTEZITET KOVIDA!

Društvo

BLIZU SMO NAJVIŠEG BROJA INFICIRANIH! Dr Jovanović o tome KADA NAS OČEKUJE NAJVEĆI INTEZITET KOVIDA!

Podeli vest

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović ocenila je da nas u narednih desetak dana može dostići najveći intenzitet pojave kovida-19

- Blizu smo najvišeg broja inficiranih u jednom momentu, to se procenjuje putem stopa u odnosu na 100.000 stanovnika, očekujemo da će se u narednih desetak dana dostići najveći intenzitet pojave kovida-19. Ne možemo sa sigurnošcu to tvrditi - izjavila je ona za RTS.

Jovanović je apelovala na sve osobe koje imaju simptome da se jave lekaru ili da ostanu u kući da ne bi prenosili ovaj soj virusa.

Napomenula je da je sezona respiratornih virusa, kada se mogu pojaviti i neke druge vrste, ali je istakla da u slučaju pojave temperature prvo treba pomisliti da se radi o kovidu.

- U starijoj populaciji možemo očekivati veće komplikacije, imamo i veći broj osoba koje su na respiratorima, na bolničkom lečenju, kod onih osoba koje imaju hronične bolesti, astmu, šećernu bolest, ako dode do infekcije mogu se očekivati posledice - istakla je Jovanović.

Izjavila je da je oko 3.240.000 osoba vakcinisano, a 31,17 odsto je primilo buster dozu.

Direktorka Instituta "Batut" dodala je da osobe koje imaju hronicne bolesti, ako su primile treću dozu, mogu primiti četvrtu dozu vakcine 28 dana posle treće.

- Apelujem na mlade, na radno aktivno stanovništvo da prime treću dozu, i da sa 1,8 miliona primljenih trećih doza idemo ka dostizanju većeg obuhvata koji će nam omogućiti da sprečimo komplikacije, to možemo zajedničkim snagama - zaključila je Jovanović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija