• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2022

16:50

JAKI UDARI VETRA, U NEKIM DELOVIMA SRBIJE I SNEG! Detaljna vremenska prognoza Marka Čubrila! (FOTO)

Tanjug/AP

Društvo

JAKI UDARI VETRA, U NEKIM DELOVIMA SRBIJE I SNEG! Detaljna vremenska prognoza Marka Čubrila! (FOTO)

Podeli vest

Vremenska prognoza meteorologa Marka Čubrila najavljuje nam vetrovito vreme za danas, uz mogućnost vrlo jakih udara vetra u većem delu Vojvodine

Kako je naveo u svojoj Fejsbuk objavi, smirivanje se očekuje u drugom delu noći.

- Danas tokom dana, a uveče posebno na severu i severoistoku regiona, pre svega na severu Hrvatske i većem delu Vojvodine, mogući vrlo jaki udari severozapadnog vetra. Smirivanje u drugom delu noći. Materijalnu štetu poput one nad zapadnom Evropom za sada ne treba očekivati - napisao je.

Oluja Ilenija prethodno je pogodila Nemačku, posebno severne i istočne delove te zemlje. Hiljade korisnika ostalo je bez struje, železnički saobraćaj obustavljen je u nekoliko saveznih država, a prijavljeno je i da su poplavljeni brojni objekti.

Meteorolozi najavljuju da je ovo samo prvi udar, te da u narednim danima jaka oluja može da zahvati sve delove Nemačke.

U brojnim gradovima palo drveće blokiralo je saobraćajnice, a nadležni su stalno na terenu, kako bi rešili situaciju. Prijavljena je i šteta na brojnim objektima. Doneta je odluka i o zatvaranju pojedinih mostova, jer su udari vetra išli i do 115 km/h.

Nemačka meteorološka služba objavila je u tvitu da je u ponoć registrovala brzinu vetra od 152 km/h na najvišem vrhu planinskog lanca Harc u severnoj Nemačkoj.

Najnovija vremenska prognoza za sledeću nedelju

Kako je najavio, narednih dana veoma promenljivo vreme, u ponedeljak premeštanje jačeg hladnog frona uz padavine i prolazno olujni vetar.

- Posle 23. februara umereno zahlađenje uz temperature uglavnom u granicama proseka, sneg pretežno preko 700 metara nadmorske visine, ali je povremeno mući i ispod 500. Posle 25. 2. povratak jutarnjih mrazeva - napisao je na svom Fejbuk profilu.

U toku noći ka petku moguća je nešto češća pojava kiše nad severom Srbije, zatim nad ostalim delom ove države.

U petak ponovo pretežno sunčano i relativno toplo uz dnevni maksimum iznad i znatno iznad proseka uglavnom od +7 do +16, a ponegde i oko +18 stepeni Celzijusa, posebno na severoistoku BiH i jugozapadu Srbije gde će se najviše osetiti uticaj fenskog jugozapadnog vetra - dodao je Čubrilo.

- U subotu sledi promena vremena koji donosi hladan front ciklona nad zapadnom Evropom. Sneg moguć u noći ka nedelji na severozapdu Vojvodine u Srbiji. Nad ostalim predelima kiša i susnežica u nižim predelima, a sneg preko 800 mnv - napisao je.

U nedelju sredinom dana na severozapadu regiona prestanak padavina uz moguće delimično razvedravanje, ističe Čubrilo.

Kako dodaje naredno novo pogoršanje vremena stiže već u ponedeljak.

- Ovog puta će reč biti o dosta jakom hladnom frontu. Doneće naoblačenje sa kišom, ponegde može biti i uslova za grmljavinske pljuskove. U zoni fronta vetar će biti jak i olujan, ponegde i orkanski severozapadni, sa udarima i oko 26m/s. Uz zahlađenje na planinama preko 700 mnv treba očekivati prolazan ali vrlo jak sneg


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija