• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2022

12:15

Obnova i izgradnja KC Kragujevac kreće oko Vidovdana!

printscreen

Društvo

Obnova i izgradnja KC Kragujevac kreće oko Vidovdana!

Podeli vest

Rekonstrukcija i izgradnja Kliničkog centra u Kragujevcu trebalo bi da počne oko Vidovdana, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić


To će, kaže, uz druge infrastruktrune projekte, doprineti potpuno novoj slici Kragujevca, a projekat obnove i izrgadnje Kliničnog centra vredeće možda čak i više nego KC Niš, u koji je uloženo 55 miliona evra.

"Računajte da negde oko Vidovdana krećemo u izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac. Već smo krenuli u obnovu i izgradnju KC Vojvodine, uradili KC u Nišu, sada krećemo i u Kragujevcu. To će biti potpuno druga priča, drugačija slika Kragujevca", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je rekao, kada se uradi "Čika Dača", obilaznica, projekat gradske toplane, uz Klinički centar, oslobodiće se sve centralne gradske ulice, a građanima obezbediti najbolja sekundarna i tercijarna zdravstvena zašsta u njihovom gradu, u Šumadiji.


"U to ćemo uložiti mnogo novca, više nego u Niš", rekao je Vučić i ispričao da su ga tako "prevarili" i za KCS u Beogradu, rekavši mu cenu od 130-140 miliona evra, koliko su, ispostavilo se, koštali samo građevinski radovi, a onda je još 120 miliona evra uloženo u opremu.

"Ali, došla nam je oprema kao iz vasionskog broda u KCS. Izgurali smo to i napravili nešto dobro, ne samo spomenik za budućnost, već nešto što će biti od koristi z sve građane. Tako ćemo uskoro uraditi i u Kragujevcu", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Julija

pre 2 godine

To znači da će se Kragujevac podići konačno.. Bolje će biti opremljen, dosta mladih ce biti zaposleno.. Bravo bravo..

Glasinac

pre 2 godine

Novih 400 radnih mesta što znači da će biti obezbeđeno toliko porodica, pa to je za svaku pohvalu.

Bojan

pre 2 godine

Bas se mnogo radi i ulaze u Kragujevcu, mladi se odlucuju za ostanak u ovom lepo gradu gde imaju sve preduslove za ucenjem, napredovanjem ali i za zasnivanjem porodice

Simic Dusica

pre 2 godine

Ovo je za svaku pohvalu, u svim delovima se ulaze ravnomerno.

Marija

pre 2 godine

Samo neka se Srbija gradi. Kada je napredak u pitanju svi trebamo da zanemarimo politicke nesuglasice i razlike.

Vladana

pre 2 godine

Naša država se gradi svakim danom sve više i više.Na dobrom smo putu.

Vladana

pre 2 godine

Sve se može kad se hoće.Uvek pošteno i požrtvovano i rezultati su neizbežni.

Vladana

pre 2 godine

Mnogo će značiti građanima Srbije.Sve su nam opcije na raspolaganju.

ana

pre 2 godine

Građani su tražili kvalitetniji zdravstveni sistem a to i dobijaju. Građani Srbije kao i zdravstveni radnici su zadovoljni i podržavaju ulaganje u zdravstveni sistem Srbije.

Saveta

pre 2 godine

Bravooo za ulaganje u Kragujevac! Kragujevac daje veliku zahvalnost i podršku predsedniku Vučiću za ovakvo zalaganje! Krafujevac je oživeo ovakvim investicijama!

Lela

pre 2 godine

Mladi ce se odluciti da ostanu u ovom gradu, gde imaju preduslove da uce, rade ali i zasnivaju svoje porodice.

Glasinac

pre 2 godine

Ovo je za građane Kragujevca i okolinu od izuzetne važnosti, jer će dobiti novih 400 radnih mesta.

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka
PREOKRET

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka

Već na samom početku meseca očekuje nas prstenasto pomračenje Sunca u Vagi (2. oktobar), koje će doneti tektonske promene u narednih nekoliko meseci. Ovaj astrološki događaj će imati uticaj na sve znakove, a ponajviše na Vage, Rakove, Ovnove i Jarčeve. Takođe, osobe koje imaju podznak ili Mesec u blizini pomračenja mogu da osete ovaj događaj. Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, Pluton i Uran, tako da je ovo vreme suočavanja sa starim problemima.

29.09.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija