• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2022

14:39

Premijerno predstavljena Himna srpskoj zastavi!

printscreen

Društvo

Premijerno predstavljena Himna srpskoj zastavi!

Podeli vest

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave organizovani su prigodni programi i izložbe širom zemlje. Osmišljena je i Himna srpskoj zastavi na tekst čuvenog pesnika Laze Kostića

U susret Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na Učiteljskom fakultetu prištinskog Univerziteta ekranizovali su pesmu Laze Kostića – Himna srpskoj zastavi.

Spot su osmislili i inicirali Biljana Pavlović i Boško Milovanović, profesori Učiteljskog fakulteta sa sedištem u Leposaviću.

"Sa Kosova danas poleće pesma o srpskoj trobojci, a krila su joj Morava i Drina, krila su joj i naši studenti i profesori sa pedagoških i učiteljskih fakulteta iz Srbije i Republike Srpske, krila su joj naša velika ljubav prema svojoj zemlji narodu i zastavi", rekla je za RTS profesorka Biljana Pavlović, koja je i kompozitor.

Okupili su se, kaže, pod srpskom trobojkom i na tekst čuvenog pesnika Laze Kostića nastala je ova pesma.

"Želeli smo na taj način da vaspitavamao mlade generacije – u duhu nacionalnih vrednosti, u duhu patriotizma i prema nacionalnim simbolima", rekla je Pavlovićeva.

Foto: printscreen

Profesor Boško Milovanović rekao je da je pesma "revitalizacija srpskog nacionalnog bića kroz iskazivanje srpske zastave".

"Imamo s jedne strane prostor, narod i zakon nad prostorom, to je status države, ali ono što ukazuju himna zastava i grb, to je obeležje jednog naroda", kaže Milovanović.

"Univerzitetski profesori su se udružili i dali najsnažniji umetnički dojam ove pesme koja objedinjuje svakog čoveka pojedinačno u našoj lepoj zemlji, a polazimo sa Kosova i Metohije", rekao je Milovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vuk

pre 1 godinu

neka zive u sreci i blagostanju srbija i republika srpska..ponosni na nasu ljepu zastavu

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija