• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.10.2022

22:46

DA SE DESILO NEKOME IZ NUNS KAO VUČIĆEVIĆU, BILA BI DREKA! Gosti "Hit tvita" o napadu na Informer: U pitanju je licemerje, umesto da postoji neki medijski život, ovde biju novinara...

printscreen/ TV Pink

Društvo

DA SE DESILO NEKOME IZ NUNS KAO VUČIĆEVIĆU, BILA BI DREKA! Gosti "Hit tvita" o napadu na Informer: U pitanju je licemerje, umesto da postoji neki medijski život, ovde biju novinara...

Podeli vest

Gosti emisije Hit tvit na TV Pink, Vladimir Đukanović, Nebojša Krstić i Olivera Zekić komentarisali su napad na Informer zbog intervjua sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem

Predsednica REM-a Olivera Zekić istakla je da joj nije jasna ta histerija koja je došla iz neoliberlane sredine.

- Medije prodaju suze, krv, znoj i slavne ličnosti. Kako je došlo do situacije sa Informerom? prvo su društvene mreže pratile kretanje te osobe, pa su mediji uzimali slike njegovog kretanja, i na kraju je došla ekskluziva. Informer je prvi došao do tog Miloševića. Recimo, novinar ABC Miler, je svojevremeno dobio priloku da u Svganistanu intervjuiše Bin ladena, to nije propustio. Otišao je tamo, i pitao Bin Ladena da opiše situaciju gde su njegovi vojnici razbili američke vojnike. On je rekao da je prezadovoljan, i da su Amerikanci kukavice, i da je gledao kako nose tela raskomadanih vojnika... Sa druge strane imate još čuveniji intervju sa Tedom Banderom. Taj intervju je bio dan pre dnjegovo pogubljenje, i on se razmatra kao društveno-koristan. Ne vidim razlog za ovakvu histeriju. Dnevni list koji sebe naziva nezavisnim jeste objavio intervju, sa seksualnim prestupnikom koji je imao odnose sa muškarcima... - priča Zekić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Olivera Zekić

Kako Zekić navodi, višedecenijska je rasprava između lekara i pravnika kako kazniti seksualne prestupnike. Lekari Tvrde da je jedna od kazni hemijska kastracija, ali da ona nije toliko delotvorna. Po medicinskoj nauci, silovatelji ponavljaju postupak, a pravnici kažu da to nije tako.

- Ovde je problem pravosudnog sistema. Tako da, u pitanju je licemerje. NUNS nije ni reagovao... Da se desilo nekom kao ono što je Vučićeviću, iz NUNS-a recimo, bila bi dreka - dodala je Zekić i dodala:

- REM nema veze sa ovim slučajem, obzirom da se sve pojavilo u elektronskom izdanju medija, a tek onda u štampanom.

 

 

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak ističe da, kada bi se na primer, pojavio Mengele Jozef, svaki svetski medij bi preneo tu informaciju.

- Ne mogu da procenim da li tako treba ili ne, ali eto, mediji određuju šta je relevantno. Ja samo mogu da potvrdim šta je posledica. Ako je taj silovatelj pušten, žene mogu da budu zabrinute, one imaju pravo. Država mora da uvede neki mehanizam da se vodi računa o njima kada izađu na slobodu. Znam da u Americi moraju da se javljaju na nekoliko dana - kaže Krstić.

- Ovde imate drugi ogranak medijski, ovaj nezavisni, lažni, u kojima će jedan dan da kažu da je Informer jedan dan slavio silovatelja, a dan kada je uhapšen, ispada da ga je Informer uhapsio - dodao je Krstić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Nebojša Krstić

Krstić podseća da kada je neko bacio letke kod N1, ispao je haos, a sada većina medija nije ni reagovala na napade na urednika Informera Dragana J. Vučićevića.

- Njima je Informer pogodan, da ga napadaju. I sad ovde, umesto da postoji neki medijski život, ovde biju novinara. Setite se kada je neko bacio letke kod N1, ispao je haos, napad i svašta nešto... To je otišlo u Brisel - priča Krstić.

Narodni poslanik Vladimir Đukanović ističe da je nedopustivo da se protestuje ispred novinarskih redakcija.

- Oni kažu da ona nije napala Vučićevića, nego da mu je ona sklonila ruku. Oni su imali neke argumente, koji nisu imali veze sa intervjuom. Te dve žene su profesionalno odradile intervju, ja im čestitam na hrabrosti. Vi mrtvi ladni kažete da treba da bude sram Vučićevića jer je sklonio ruku - rekao je Đukanović i dodao:

- Ajmo da zabranimo emisiju "Iza rešetaka", "Fox crime" i slično?! Ovi ljudi su pre svega vodili politički protest, a ne vezano za silovatelja. Vi treba, po meni, da imate uslovnu slbodu. Ovaj čovek jeste slobodan građanin, on je svoje odrobijao... - jasan je je Đukanović.

Foto: printscreen/ TV Pink

Vladimir Đukanović

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija