• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tv prva

25.12.2022

19:26

POSTOJI TRIK, KAKO DA SAZNAMO KOLIKO JE POLOVNJAK PREŠAO!? Računica je laka, samo ako gledate...

Informer

Društvo

POSTOJI TRIK, KAKO DA SAZNAMO KOLIKO JE POLOVNJAK PREŠAO!? Računica je laka, samo ako gledate...

Podeli vest

Ukoliko kupujete polovni automobil, stručnjaci savetuju da je najbolje pre svega, posavetovati se sa majstorom

Mnogi pri kupovini polovnog automobila, budu u dilemi kako da odrede kolika je stvarna kilometraža vozila koju žele da kupe. Prodavci ovu stavku, kao i materijalnu štetu, često žele da kamufliraju.

Postavlja se pitanje kako možemo da znamo koja je stvarna kilometraža koju je određeni auto prešao? Nemanja Lazarević za TV Prva objasnio je koji sve mehanizmi postoje i u kojim slučajevima su više, a u kojim manje merodavni.

Lazarević je istakao da su mehaničari tu da procene realno stanje vozila, pre svega motor koji potencijalno može da nas baci na ozbiljan trošak, ali da s druge strane, majstori nisu tu koji imaju previše mehanizama za utvrđivanje prave kilometraže. Lazarević savetuje vozačima da prvo vide koje je automobil godište, pa da na osnovu toga zaključe koliko je "prešao". 

Matematika je prilično jednostavna - na zapadu je godišnji prosek 30-40.000 km, pa izračunajte sami!

- Dobar automobil sa pravom, manjom kilometražom podjednako košta i na zapadu i kod nas, a pri tom kada ga uvozite imate dodatne troškove poreza, uvoza, špedicije i svega - objašnjava Lazarević i dodaje da je po njegovom mišljenju pri kupovini mlađih automobila najbolja solucija auto koji je kupljen nov u Srbiji od prvog vlasnika koji ga je redovno održavao u ovlašćenom servisu.

Ipak, Lazarević ističe da su takvi automobili i znatno skuplji

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija