• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.01.2023

16:27

NIS uručio poklon pakete za 225 prvorođenih beba u 2023. godini

informer

Društvo

NIS uručio poklon pakete za 225 prvorođenih beba u 2023. godini

Podeli vest

Kompanija NIS je pod okriljem nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“ uručila 225 poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji. Danas je u znak dobrodošlice predato 15 paketa za 15 prvorođenih devojčica i dečaka u porodilištu u Leskovcu. Ove vredne poklone, koji sadrže proizvode domaćih kompanija, kao i pelene za jednokratnu upotrebu, majkama su uručili predstavnici kompanije NIS u porodilištu Opšte bolnice u Leskovcu

Poklon pakete sa proizvodima koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, dobilo je i po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu. Veliki doprinos ovoj
prazničnoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za

jednokratnu upotrebu i potrudili se da pokloni na vreme stignu do svih odabranih porodilišta.

Uručenju poklona prisustvovali su dr Slađana Stojanović, načelnica Službe za ginekologiju i

akušerstvo Opšte bolnice Leskovac i Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za
petrohemijske poslove.

- Želela bih da zahvalim kompaniji NIS na poklonu prvorođenim bebama. U paketićima koje dobijaju roditelji je sve ono što je potrebno bebama u prvim danima nakon izlaska iz bolnice i mislim da svaka mama može da bude zadovoljna. Ovo će mnogo značiti mamama i one su se već obradovale poklonima. Hvala kompaniji NIS na ovom lepom projektu - rekla je Slađana Stojanović tokom podele poklona.

Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a, zahvalio je porodilištu u Leskovcu na učešću u kampanji kompanije NIS „Da se nove nade rode“.

- Ovu kampanju sprovodimo na nacionalnom nivou i ginekološko-akušerska klinika u Leskovcu je jedno od 15 porodilišta koje ćemo posetiti i u kojima ćemo donirati ukupno 225 paketića koje smo spremili za prvorođene dečake i devojčice. Ono što je važno je da mi pažljivo slušamo i pratimo potrebe lokalnih zajednica, pa je ovo jedan od projekata kakve NIS sprovodi još od 2009. godine i u koje smo od tada ukupno uložili više od 4,2 milijarde dinara. Mi ćemo i u narednim godinama nastaviti sa podrškom zajednici - istakao je Goran Stojilković.

Prilikom dodele paketića majke prvorođenih beba u 2023. godini u Leskovcu zahvalile su kompaniji
NIS, kao i zaposlenima ove kompanije na poklonima i pohvalile sadržaj paketa koji su primile,
istakavši da je reč o značajnoj podršci.

Foto: informer

Da je kompanija NIS tokom 2022. godine bila potpuno posvećena temi unapređenja reproduktivnog
zdravlja, kao i povećanju nataliteta u našoj zemlji, govori i činjenica da je u okviru kampanje „Da se

Od toga je, samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS donirala 118,5 miliona dinara u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Donirana sredstva usmerena su za nabavku savremene opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje. Pored toga, kompanija je podržala osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za ove ustanove obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme. 

Na taj način NIS je dao svoj doprinos temi od nacionalnog značaja – da nam se u narednim godinama rodi što više novih nada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NIS donira paketiće za 225 prvorođenih beba u novoj 2023. godini
Društvo

NIS donira paketiće za 225 prvorođenih beba u novoj 2023. godini

Kompanija NIS donira 225 poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini. Ova kompanija obradovaće po 15 prvorođenih dečaka i devojčica u 15 gradova Srbije koji su prvi rođeni u novoj godini. Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, u prvim danima 2023. godine dobiće po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.

03.01.2023

09:28

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija