• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.02.2023

15:32

DOBRODOŠLI HEROJI! Svečano dočekani srpski vatrogasci iz zemljotresom razorene Turske, NA ČELU KOLONE SPASILAC ZIGI (VIDEO/FOTO)

Miloš Rafailović

Društvo

DOBRODOŠLI HEROJI! Svečano dočekani srpski vatrogasci iz zemljotresom razorene Turske, NA ČELU KOLONE SPASILAC ZIGI (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

U Palati Srbija organizovan je svečani doček vatrogasaca-spasilaca koji su dali pun doprinos u akcijama potrage za preživelima i spasavanju stanovništva ugroženog katastrofalnim zemljotresom koji je pogodio Tursku.

Ispred Palate "Srbija" okupile su se porodice naših heroja koje su jedva čekale da ih zagrle.

Foto: Nikolina Marić

 

Bratislav Gašić rekao je da su misli svih građana Srbije, državnog rukovodstva i MUP-a bili uz spasioce.

- Jako sam ponosan i cela Srbija je ponasna na vas. Zahvalan sam na svemu sto ste učinili - kazao je on.

Foto: Miloš Rafailović

 

Ministar je istakao da je pas Zigi pokazao da je zasluženo u ovom timu.

Ambasador Turske zahvalio je srpskim spasiocima i rekao da je ovo istorijski dan za odnose Turske i Srbije.

- U ovim teškim trenucima Srbija nas nije ostavila same - rekao je ambasador.

Foto: Miloš Rafailović

Zigi u prvom redu

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika, spasilačkim psom Zigijem, kompletnom opremom i devet vatrogasnih vozila tokom osam dana angažovanja dali su svoj maksimum u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina i pomoći turskom stanovništvu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija