• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

16.03.2023

18:05

Vlada Srbije odobrila program poslovanja EPS-a i povećanje plata za šest odsto!

Društvo

Vlada Srbije odobrila program poslovanja EPS-a i povećanje plata za šest odsto!

Podeli vest

Vlada Srbije odobrila je danas trogodišnji program poslovanja EPS-a za period 2023-2025. godine i prihvatila predlog da se zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije povećaju za šest odsto.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima radnika Elektroprivrede Srbije – Sindikata „EPS – Kolubara“, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je upoznala predstavnike Sindikata „EPS – Kolubara“ da je na današnjoj sednici vlade usvojen predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine.

Prihvatanjem tog predloga, zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije biće uvećane za šest odsto. Predstavnici sindikata „EPS – Kolubara“ ocenili su povećanje kao dobru vest, ali i istakli da to nije zadovoljavajuće rešenje za osnovni zahtev jutrašnjeg protestnog skupa radnika „Kolubare“, održanog na „Tamnavi-Istok“, a to je veći rast zarada od planiranog.

Premijerka je predložila nastavak razgovora tokom sledeće nedelje, posle konsultacija sa nadležnim ministarstvima. Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da je uvek spremna na razgovor sa predstavnicima Sindikata „EPS – Kolubara“, te je zaključak sastanka da će naredne nedelje dijalog Sindikata i Vlade biti nastavljen.

Predsednica vlade podvukla je da je proteklih godinu dana najbolje pokazalo koliko je energetski sektor bitan za svaku državu i da će se njegova važnost, u izazovnim geopolitičkim okolnostima, sa godinama samo uvećavati. Ona je ponovila rešenost države za nastavak ulaganja u energetiku, unapređenje proizvodnje, uvećanje kapaciteta i naravno poboljšanje uslova rada za sve radnike, ali se sve ovo mora rešavati sistemski i prema planu, a nikako stihijski.

Predstavnici Sindikata „EPS – Kolubara“ su zahvalili premijerki Brnabić na izdvojenom vremenu i spremnosti da ih sasluša i čuje probleme sa kojima se suočavaju, te su obe strane izrazile zadovoljstvo što će razgovori u ovom i sličnim formatima biti nastavljeni sledeće nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija