• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.04.2023

17:15

Slobodan Lalović preminuo u 69. godini

printscreen youtube

Društvo

Slobodan Lalović preminuo u 69. godini

Podeli vest

Slobodan Lalović, pravnik, političar, ministar i savetnik sindikata preminuo je 16. aprila u Beogradu.

Lalović je rođen u Beogradu 1954. godine, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1978. godine.

Radio je u jugoslovenskom sindikatu, a kasnije je bio savetnik u Savezu sindikata Srbije. Bio je šef pravne službe u Savezu samostalnih sindikata Srbije i konsultant u UGS Nezavisnost.

U politiku je ušao kao predsednik Izvršnog odbora Socijaldemokratije, a nakon izlaska iz stranke osniva Socijaldemokratsku partiju.

Nakon 5. oktobra bio je sekretar Komisije za ispitivanje zloupotreba u privredi, do maja 2002. godine. U tom periodu bio je i član UO EPS-a.

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike postaje 2004. godine u prvoj Vladi Vojislava Koštunice, a 2006. godine prelazi u Demokratsku stranku Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija