• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

05.05.2023

07:45

POSLE MASAKRA POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE IKO UOPŠTE POZNAVAO KOSTU! Neuropsihijatar Slavica Đukić Dejanović otkrila kakav je bio dečak-ubica

Informer, Tanjug

Društvo

POSLE MASAKRA POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE IKO UOPŠTE POZNAVAO KOSTU! Neuropsihijatar Slavica Đukić Dejanović otkrila kakav je bio dečak-ubica

Podeli vest

Kosta K. koji je u sredu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izvršio masakr u kojem je ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, dok je teško ranio šestoro drugova i nastavnicu istorije, je nadprosečno inteligentan i nije dozvoljavao sebi greške!

Ovako njegovu ličnost opisuju naši domaći stručnjaci koji ne kriju da se, do sada, nikada nisu susreli sa ovakvim zločinom deteta od samo 13 godina.

Ne priznaje greške

Neuropsihijatar prof. dr Slavica Đukić Dejanović objašnjava za Informer da je reč o dečaku koji je po svojoj prirodi perfekcionista, koji ne poznaje poraze i kod kojeg nema mesta ni za najmanju grešku!

- Po onome što smo čuli o njemu, po stvarima koje je voleo, po izborima igrica, filmova, po ocenama i uspehu u školi vidimo da je to dete sa velikim ambicijama, ciljevima, sa posebnim vaspitanjem i urođenim vrednostima. Po razmišljanju i njegovim radovima, on je perfekcionista, bilo da je reč o učenju, igri, ocenama, načinu života... Ali, i vrlo impulsivan. Imao je ciljeve i slepo težio ka njihovim ostvarenjima. Sada je samo pitanje, da li su ti zacrtani uspesi bili njegovom voljom ili potpuno tuđi. Ali, isto tako, vidimo i da nije imao sjajnu komunikaciju sa vršnjacima, a očigledno ni sa svojom okolinom - ističe prof. Đukić Dejanović.

Foto: printscreen

Bio odbačen?!

Prema njenim rečima, nakon ovog stravičnog zločina koji je počinio i koji je celu Srbiju zavio u crno, možda Kostu ipak niko nije ni tako dobro poznavao!

- Sve ovo pokazuje spoljnu ličnost, ali niko se nije pitao kakva je dečakova duša, kakve su njegove emocije... Da li njega svi ti uspesi i ciljevi ispunjavaju, da li ga čine srećnim. Zato stalno ponavljam da roditelji, ali i nastavnici u školi, moraju da poznaju decu, da pričaju sa njima, razmenjuju mišljenja i da odmah reaguju, ukoliko primete i najmanju sitnicu koja odskače od uobičajnog ponašanja - smatra naša sagovornica. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bager

pre 1 godinu

Strasno je sto se ova uplice ne misleci na zrtve i njihove porodice ,,smo na krvnika,,pa naravno i njegov je otac kolega doticne pa sad daj sto pre da razvodnimo pricu i umanjimo odgovorost debila,,,a debilu je mesto u specijalizovanoj ustaanovi bez obzira sto on nece i sto nece rditelji ,,sud mora da donese pravu odluku a to je ustanova zatvorenog tipa

Aleks

pre 1 godinu

SĐD se razume u svoju profesiju kao Marica u KK, i nažalost ne drži se onog starog, dobrog pravila, da kad nemaš šta pametno da kažeš, onda ćuti!

Miki

pre 1 godinu

Ambiije nisu urodjene nego stecene. One se usadjuju ili razvijaju. Danasnji preterano ambiciozni roditelji usadjuju deci previse ambicija, ne daju im da budu deca. Svako je dete danas "izuzetno" a da ga pri tom roditelj uopste ne poznaje niti se bavi njime. Ja imam komsinicu ciji su roditelji pravi degenerici, svako od njih ima neverovatnu ambiciju vezanu za dete. Vode je na razna takmicenja od 3 ce godine, ona je najbolja, divna, najpametnija, niko ni do kolena. Sa vrsnjacima ima losu komunikaciju jer je vrlo starmala i perfidna, napravi nesto zlobno i onda vrlo vesto, optuži drugo dete koga je udarila, gurnula, otela nešto. Odgovor roditelja je uvek "ja znam da si ti najbolja devojcica na svetu i da to nikada ne bi uradila". Roditelji napadnutog deteta se ili sklanjaju ili svadjaju ali ovi ostaju pri svome. Tako se stvara monstrum.

sledeća vest

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija