• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Matijašević

20.06.2024

11:07

Završena mala matura! Đaci danas polagali izborni predmet, evo koji je bio najlakši

Aleksandar Jovanović Cile

Društvo

Završena mala matura! Đaci danas polagali izborni predmet, evo koji je bio najlakši

Podeli vest

Budući srednjoškolci danas su rešavali poslednji test na maloj maturi. Kao i predhodne godine, đaci su mogli da biraju jedan od pet izbornih predmeta. Najveći procenat njih izabrao je geografiju.

Prema rečima maturanata iz Osnovne škole "Danilo Kiš" u Beogradu test iz geografije je bio veoma lak i većina pitanja je bila na zaokruživanje.

- Skoro 95 odsto drugara je izabralo geografiju za polaganje. Pitanja su bila laka, prvih 17 je mogao svako da reši, čak i moja mlađa sestra. Poslednji zadaci su bili malo teži, pa smo najviše razmišljali o odgovoru gde je trebalo da se odredi tip klime i gustina naseljenosti - priča nam Nikola R. iz ove škole.

Njegova drugarica Milica M. polagala je fiziku.

- Zadovoljna sam kako sam uradila i uopšte nije bilo teško. Možda je bilo malo teže pitanje gde smo morali da računamo napon. Sve sam uradila i nadam se najboljem - srećna je Milica. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dve stvari namučile male maturante! Osmaci juče polagali srpski jezik, a ovi zadaci su im pali najteže
Društvo

Dve stvari namučile male maturante! Osmaci juče polagali srpski jezik, a ovi zadaci su im pali najteže

Polaganjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, juče je počelo polaganje završnih ispita za 66.970 osmaka u Srbiji. Iako su na raspolaganju imali dva sata za rad, đaci su iz učionica počeli da izlaze već posle 45 minuta. Vidno raspoloženi i zadovoljni kako su uradili, jednoglasno su rekli da je test bio lakši od probnog i da su probili led za dalje polaganje.

19.06.2024

07:05

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija