• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2023

21:58

Preminuo Kormak Makarti!

printscreen youtube

Društvo

Preminuo Kormak Makarti!

Podeli vest

Pisac Kormak Makarti preminuo je danas u svom domu u Santa Feu, u Novom Meksiku, u 89. godini.

Vest o smrti potvrio je njegov izdavač, piše „Daily Mail“. Kormak Makarti, pravo ime Čarls, rođen je na Roud Ajlendu, a odgajan u Noksvilu, u saveznoj američkoj državi Tenesi.

Napisao je 10 romana, za koje je dobio više od 15 američkih i međunarodnih nagrada, uključujući Nacionalnu književnu nagradu (1992) i Pulicerovu nagradu za književnost (2006).

U svojim delima po pravilu se bavio najvažnijim egzistencijalnim i književnim temama, a njegov stil, postavljen u postapokaliptične i modele južnjačke gotike, jedan je od prepoznatljivijih u američkoj književnosti.

Prvi roman, „Čuvar voćnjaka“, objavio je 1965, a neka od njegovih najpoznatijih dela su „Svi ti lepi konji“, „Krvavi meridijan“, „Ovo nije zemlja za starce“ i „Put“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija