• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2023

15:05

Zaključen ugovor između Pošte Srbije i kompanije Oracle  – Najsavremeniji OCI servisi na raspolaganju korisnicima (FOTO)

Pošta Srbije

Društvo

Zaključen ugovor između Pošte Srbije i kompanije Oracle – Najsavremeniji OCI servisi na raspolaganju korisnicima (FOTO)

Podeli vest

Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, i Vladimir Laketa, lider prodaje kompanije Oracle za Srbiju, zaključili su ugovor o poslovnoj saradnji kojim Pošta postaje jedan od prvih korisnika prvog Oracle Cloud regiona u Jugoistočnoj Evropi – prostora i servisa Oracle Cloud Infrastructure (OCI) u Kragujevcu.

Potpisivanju su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristofer Hil i  ministar informisanja i telekomunikacija Vlade Srbije Mihailo Jovanović.  Ambasador Hil izrazio je zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje Pošte Srbije i predstavnika biznisa  Sjedinjenih Američkih Država. „Ono što je izazov za svaku zemlju, pa i za Srbiju, kao i za Sjedinjene Države,  to je da finansijske usluge budu dostupne ne samo u velikim gradovima, nego i svuda u unutrašnjosti. Veoma  je dobar izbor koji je Srbija načinila u nastojanju da obezbedi da takve usluge budu dostupne svim njenim  građanima, s obzirom da je Oracle kao kompanija jedna od najboljih koja obezbeđuje sve usluge zasnovane na  Cloud tehnologiji”, rekao je ambasador Hil. 

Ministar Mihailo Jovanović rekao je: "Svega nekoliko nedelja nakon otvaranja javnog klauda  kompanije Oracle u državnom Data centru u Kragujevcu, Pošta Srbije pokazala je agilnost i spremnost da  izađe na tržište sa novim uslugama koje će pružiti građanima, ali istovremeno i spremnost da se digitalno  transformiše i svoje poslovanje prilagodi današnjem savremenom tržištu. Kroz mrežu od preko 1.500  poslovnica, Pošta Srbije će građanima i privredi u manjim mestima staviti na raspolaganje i usluge koje  Oracle nudi, dok će kapaciteti ove kompanije zasigurno pomoći dalju digitalnu transformaciju Pošte"

Vladimir Laketa istakao je da je sa Poštom zaključen partnerski, nekomercijalni sporazum, u okviru nastavka saradnje koja sa Srbijom traje već 20 godina koliko je Oracle ovde prisutan.

"Ove godine smo  investirali u Kragujevcu, u Oracle Cloud za region, ponudivši najsavremeniju tehnologiju i omogućivši kompanijama i javnim preduzećima da pružaju nove servise građanima iz zemlje i regiona. Zadovoljni smo što  smo izabrani za strateškog partnera, koji će podržavati dalji razvoj servisa u Pošti Srbije i omogućiti  bržu digitalnu transformaciju, kako Pošte, tako i manjih opština, jer će prvi servisi koji će biti  unapređeni i ponuđeni građanima i opštinskim upravama biti usredsređeni na manje razvijene opštine" rekao je Laketa. 

"Ugovor sa kompanijom Oracle važan je korak u daljoj digitalnoj transformaciji Pošte Srbije, koji  nam stavlja na raspolaganje najbolje tehnologije oblaka, za sopstvene potrebe, ali i garantuje širenje opsega  IT usluga koje pružamo u vidu novih široko dostupnih IT usluga koje ćemo ponuditi tržištu. Plan je da  sarađujemo u više oblasti – u projektima eNotar i eArhiv, u izradi i distribuciji aplikacija za  telekomunikacione operatore, kao i da omogućimo manje razvijenim opštinama u Srbiji isti nivo IT usluga,  po visokim standardima bezbednosti, kao i bržu digitalnu transformaciju, što će dovesti do razvoja svih elektronskih usluga koje građanima pružaju gradske opštine" izjavio je Zoran Đorđević. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija