• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2023

09:54

Lazar se bori kao lav! Bezbrižno detinjstvo prekinula je opaka bolest, a sada mu je potrebna naša pomoć!

printskrin/budi human

Društvo

Lazar se bori kao lav! Bezbrižno detinjstvo prekinula je opaka bolest, a sada mu je potrebna naša pomoć!

Podeli vest

Četrnaestogodišnji Lazar Živanović do jula meseca 2022. godine živeo je uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove, a onda je srećno detinjstvo ovog dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza.

Iako je živeo bezbrižnim životom, nažalost,  Lazaru Živanoviću dijagnostikovan je tumor na mozgu, a već 15. jula operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu. 

Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna. Na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije podvrgnut je standardnom protokolu lečenja pri kojem je primao radio i hemioterapiju.

Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Foto: printskrin/budi human

 

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi.

Učenici osnovne škole u Kotežu, u nadi da će pomoći svom drugaru, pozvali su sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu Lazaru u njegovoj životnoj borbi.

- Našem učeniku i drugaru je hitno potrebna pomoč svih nas da prikupimo sredstva za njegovo dalje lečenje i operaciju u inostranatvu jer je u našoj zemlji sve zdravstvene institucije prošao. Radi se o tumoru na mozgu, i mi moramo da mu pomognemo da se vrati u svakodnevno život i živi normalnim životom dečaka od 14 godina. Vreme je ključno, a nas je mnogo! - poručili su školarci koji su snimili i pesmu u znak podrške njihovom Lakiju.

Vreme je ključno u ovoj borbi! Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove borbe izađe kao pobednik.

Četrnaestogodišnjem Lazaru Živanoviću sredstva su potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija