• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2023

20:47

Hrabru Anastasiju (20) mnogi ismevaju zbog fizičkog izgleda, a ona ima važnu poruku za sve: Hejteri me ne zanimaju, volite i borite se za sebe

printskint tik tok

Društvo

Hrabru Anastasiju (20) mnogi ismevaju zbog fizičkog izgleda, a ona ima važnu poruku za sve: Hejteri me ne zanimaju, volite i borite se za sebe

Podeli vest

Anastasija Petković, dvadesetogodišnja devojka iz Čačka se od rođenja susrela se teškim životnim izazovima. Rođena je u 26. nedelji, imala je svega 520 grama i prvih šest meseci je provela u inkubatoru.

Pored brobe za život, sa kojom se susrela odmah nakon rođenja, Anastasija je izgubila i brata blizanca. 

Život je nije mazio, ali je upravo zbog toga ona postala hrabra i snažna osoba, koja želi svima da pokaže da nije ništa drugačija u odnosu na sve ostale. Kada se upustite u takvu borbu, jasno je da ispred vas stoje ljudi koji na sve načine žele da vas omalovažavaju, da vam se rugaju ili da vas vređaju i etiketiraju. 

Foto: Printscreen/Anastasija Petković/TikTok

Anastasija Petković

Međutim, hrabru i mladu Čačanku to ne dotiče, ona se iz dana u dan bori sa takvim vrstama diskriminacije, a tu svoju borbu za život bez predrasuda deli i sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, pre svega na Jutjubu i TikToku. 

Njena misija je da pomogne osobama koje prolaze kroz slične situacije kao i ona, ali i da odgovori znatiželjnima. Anastasiji je upravo na TikToku podelila svoju priču, gde je otkrila da joj je zbog šestomesečnog boravka u inkubatoru oslabio vid, a zbog sondi koje je tada kao beba nesvesno iščupala danas ima nepravilan oblik nosa.

Ne dotiču je hejterski komentari

Zbog svoje želje ali i zdravstvenih problema, imala je jednu operaciju nosa, a u planu je i druga. Upravo zbog ove vrste deformiteta često je na meti hejtera na društvenim mrežama, ali hrabru Anastasiju, kako ističe, to nimalo ne dotiče.

- U inkubatoru sam disala pomoću sondi, koje sam izgleda u jednom momentu iščupala i prosto, medicinske sestre su mi zalepile flaster na nos i zbog cele te situacije nos mi je sada ovakav kakav jeste - rekla je Anastasija u svom TikTok videu i dodala:

- Imala sam već jednu operaciju nosa, međutim, imaću još jednu za par godina ponovo gde ću zvanično skroz u fulu da sredim svoj nos i iskreno jedva čekam.

Onda je nastavila svoju rečenicu u borbenom stilu kakav u sebi, izgleda neguje od rođenja.

- Što se tiče mog nosa, ja nemam nikakav kompleks, možete da hejtujete koliko hoćete, mene hejt komentari ne zanimaju i na njih se ne obazirem, tako da, džabe ih pišete - poručila je Anastasija.

Mlada i hrabra Čačanka je u svojim videima na TikToku otkrila da je još u osnovnoj, a kasnije se nastavilo i u srednjoj školi naišla na nerazumevanje vršnjaka. Tako je često nailazila na odbacivanje vršnjaka, ali i vređanje. Danas je, kako kaže, otpornija i čvršća na sve uvrede i zadirkivanja, baš kao i ni same hejt komentare.

- Da, deca su me odbacivala, pogotovo u osnovnoj, mada i u srednjoj. Ismevali su me, jer verovatno nisu imali pametnija posla. Tada je to uticalo na mene. Imala sam i manjak samopouzdanja, ali danas je potpuno drugačije - rekla je Anastasija u svom TikTok videu.

Poruka koju želi da čuju svi oni koji su u životu imali probele slične kao ona, je da nastave dalje uzdignute glave i uz i da se bore za sebe.

- Hoću da vam kažem, da ukoliko se nalazite u situaciji gde zbog nekog vašeg, nazovimo ga kompleksa, prolazite kroz teške trenutke, da niste sami. I da je najbitnije da naučite da ne brinete oko gluposti. Dođe trenutak kada ojačate, verujte mi taj trenutak će se desiti. Ali vas ja savetujem da što pre zavolite sebe i da što pre naučite da se borite za sebe - jer je to prvi korak ka boljem životu - poručila je Anastasija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija