• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

25.07.2023

12:42

Važe za najbolje i najhrabrije! Jedva čekaju da se uhvate u koštac sa vatrenom stihijom

Shutterstock/Printskrin

Društvo

Važe za najbolje i najhrabrije! Jedva čekaju da se uhvate u koštac sa vatrenom stihijom

Podeli vest

Srbija šalje tim za gašenje požara u Grčku, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

U vatrogasno-spasilačkom timu od 36 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila iz Srbije nalaze se i kragujevački vatrogasci koji će pomoći u gašenju požara.

Takođe, biće upućena i dva pripadnika medicinskog tima sa sanitetskim vozilom. Ovi timovi će krenuti u Grčku sutra posle podne i biće raspoređeni na lokacije gde je pomoć najpotrebnija.

Atmosfera na zbornom mestu u krugu nekadašnje kragujevačke "Zastave" kao da može da se opipa prstima - stroga, profesionalna i u isto vreme duboko emotivna.

U jeku su poslednje pripreme pred put Kragujevčana i kolega iz više gradova Srbije u pakao grčkih ostrva i obale.

Za razgovor nema odobrenja tako da sve saznajemo nezvanično i praktično krišom.

Izvesno je da na teren odlaze najbolji, ali ne i oni koji su već intervenisali posle katastrofalnog zemljotresa u Turskoj. 

- Sada ide izmenjena ekipa. Svi su jednako obučeni, imaju sva potrebna znanja i veštine i uradiće sve da pomognu grčkim kolegama - kaže jedan od iskusnijih pripadnika jedinice.  

 

Dodaje i da je verovatno da će biti upućeni na najteže zadatke jer spadaju među najbolje i svakako najhrabrije. To, kaže, važi za za srpske timove oduvek.

Većina vatrogasaca ima iskustva sa požarima u Grčkoj, timom rukovodi Davor Vidović  koji je timom rukovodio i u požarima tokom 2021. 

Saznajemo da su oficiri za vezu već u Grčkoj i da je prijem za naše heroje organizovan. Na zadatke kreću praktično istog trenutka. Kada će nazad, niko ne zna. Srećno momci!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12