• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

02.08.2023

21:29

Iz "crvenog" prelazimo u "plavo"! Ovako će Srbija izgledati u petak i subotu: Drastična promena vremena u samo dve slike (FOTO)

Tanjug/Screenshot/Vremeradar

Društvo

Iz "crvenog" prelazimo u "plavo"! Ovako će Srbija izgledati u petak i subotu: Drastična promena vremena u samo dve slike (FOTO)

Podeli vest

Turbulentnim promenama vremena u našoj zemlji, po svemu sudeći, još nije kraj. I dok su pred nama dva tropska dana u kojima će temperature dostizati i do 38 stepeni, za vikend će biti potpuno drugačija slika jer meteorolozi kažu da nam stiže pravo jesenje vreme.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na velike vrućine za naredna dva dana.

Prvo vrućina, pa jesen

- Sutra i prekosutra na području Srbije pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 stepeni u Beogradu oko 35 stepeni - navode oni.

Istovremeno, objavljeno je i upozorenje na naglu promenu vremena, u kojem se navodi da će u pojedinim delovima pasti između 40 - 50 mm kiše za 24 sata.

Foto: Screenshot/Vremeradar

 

Za vikend se očekuje zahlađenje za 10 do 15 stepeni.

- Naoblačenje i osetno zahlađenje sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom, kao posledica izraženog hladnog fronta, koje će u subotu ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, tokom poslepodneva će se proširiti i na ostale, pri čemu će duvati umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Lokalno se očekuju i obilnije padavine (posebno u subotu, kada bi za 24 sata palo između 40 - 50 mm kiše - stoju u upozorenju RHMZ, prenosi Blic.

Prema radarskim mapama, Srbija će u petak biti u "crvenom", zbog visokih temperatura, dok će u subotu popodne, kako se može videti, biti "plava" zbog kišnih oblaka koji će stići iz Hrvatske.

Foto: Screenshot/Vremeradar

 

Prema najavama meteorologa, a vikend nam stiže pravo zahlađenje, koje donosi jesenji ciklon.

Ceo region će biti zahvaćen

- Za vikend nam dolazi jesenji ciklon. Padaće kiša, grmeće i na moru i na kopnu. Ceo region će biti zahvaćen. To stiže između petka i subote i u nedelju će već biti bolje vreme. Taj ciklon će najaviti i jedno osveženje kod nas koje će trajati do sredine avgusta - kaže Ristić.

Hrvatski meteorolozi takođe su najavili promenu vremena za vikend, a Zoran Vakula kratko je rekao za Index da će u petak biti jedna malo "žešća letna oluja" i da je vrlo mala šansa da se ponovi nedavno nevreme.

Jače nevreme juče je pogodilo Sloveniju, gde je snimljen i tornado, a meteorolog Đorđe Đurić otkrio je da li je takav scenario moguć i u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija