• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2023

16:27

Pratite kretanje oluje uživo! Nevreme na severu i zapadu Srbije, u Subotici "kišne zavese"

weather.com printscreen

Društvo

Pratite kretanje oluje uživo! Nevreme na severu i zapadu Srbije, u Subotici "kišne zavese"

Podeli vest

Snažna grmljavinska oluja praćena jakim vetrom zahvatila je danas oko 15 časova severne i zapadne delove Srbije.


Kretanje oblačnog sistema možete pratiti na sledećem LINKU. Republički hidrometeorološki zavod izdao je nešto ranije hitno upozorenje na vremenske nepogode za područje zapadne Srbije. U upozorenju se navodi da se u narednih sat vremena na području Valjevskih planina očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom, a lokalno je moguća i pojava grada.

Ta oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Valjevu i okolini.

Tokom poslepodneva na području severne, srednje Bačke i severnog Banata, kao i u Sremu i Podrinju, očekuje se pojava pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska.

"Kišne zavese" u Subotici

Nevreme je već zahvatilo pojedine delove Srbije, a u Subotici je jaka kiša, uz povremenu grmljavinu, sevanje i jak vetar, dovela do toga da grad doslovno „pliva“ na vodi.

Na momente se stvarala „kišna zavesa“, praćena udarima jačeg vetra, dok se intenzitet nevremena i padavina smenjivao na svakih petnaestak minuta.

Trenutno je situacija znatno bolja, kiša je slabijeg intenziteta, ali je gotovo ceo grad pod vodom.
Kišnica je u pojedinim ulicama Subotice blokirala saobraćaj, dok je u drugim delovima grada saobraćaj otežan, jer je voda ponegde preko točkova automobila, a automobilske tablice ostaju u velikim barama.

Srećom, nevreme nije pratio grad, a moglo bi se zaključiti i da kratkotrajni olujni vetar nije naneo materijalnu štetu.

Veća količina padavina (20 do 40 milimetara, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbiji, a zatim u Šumadiji i oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok.

Pogledajte prve fotografije iz poplavljene Subotice:

 

 

Jak pljusak u Novom Sadu

Posle Subotice jak pljusak sa grmljavinom pogodio je i Novi Sad.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija