• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

29.07.2023

20:15

Spremite se, stiže nevreme! Ovi delovi su sutra na udaru grmljavinskih nepogoda, moguć olujni vetar i grad

Shutterstock

Društvo

Spremite se, stiže nevreme! Ovi delovi su sutra na udaru grmljavinskih nepogoda, moguć olujni vetar i grad

Podeli vest

Prvi dan vikenda u Srbiji je protekao u znaku sunčanog i pravog letnjeg vremena. Maksimalna temperatura u većini predela bila je oko i koji stepen preko 30°C. Drugi dan vikenda biće još topliji, ali doneće i jače pogoršanje vremena.

Inače, pred nama je vedra, u Beogradu i u delovima Vojvodine i tropski topla noć, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C. U ostalim predelima Srbije očekuje se ugodna noć, na jugu i jugoistoku i sveža.

U nedelju sunčano i još toplije. Ipak, već u toku jutra na severozaapdu Srbije očekuje se naoblačenje, a do podneva i prodor haldnog fronta sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

I dok Bačku, a potom i ostale predele Vojvodine i Podrinja već oko podneva bude zahvatilo osveženje, u ostalim predelima Srbije biće i dalje sunčano i veoma toplo.

Maksimalna temperatura biće od 27°C u Bačkoj do 35°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 31°C.

U toku poslepodneva hladni front premeštaće se i preko ostalih predela Srbije i na svom putu ka jugu i istoku doneće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a slab južni vetar biće u skretanju na veoma jak severozapadni, pri čemu će doći i do pada temperature vazduha.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo od 30 do 50 mm kiše po kvadratnom metru, uz pojavu loaklnih poplava i bujica i to ne zbog izlivanja reka, zbog nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate veću količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Najveća opasnost od grmljavinskih oluja i nepogoda očekuje se posle podne i to u zapadnim i centralnim predelima Srbije, na području Šumadije, Pomovalja, Podunavlja, Braničevskog, Raškog i Rasinskog okruga, kao i na širem području Beograda.

Dobra vest je da će već u toku večeri u Vojvodini, a tokom noći i širom centralne Srbije doći do smirivanje vremena i prestanka padavina, pri čemu bi se talas padavina premeštao ka istoku i jugoistoku, ali bi i slabio.

U ponedeljak ugodnije i prijatnije vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, samo još ujutro na jugu i jugoistoku Srbije sa slabom kišom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija