• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2024

22:13

U Srbiji danas izmereno čak minus 6! Zabeležena razlika od 36 stepeni u odnosu na samo par dana

Shuterstock

Društvo

U Srbiji danas izmereno čak minus 6! Zabeležena razlika od 36 stepeni u odnosu na samo par dana

Podeli vest

Prethodna noć u Srbiji bila je vedra i veoma hladna, a upravo je takvo vreme dovelo do velikog izračivanja atmosfere, pa je jutros u mnogim predelima Srbije bilo i mraza.

Uz vedro i vrlo hladno jutra, minimalna temperatura u mnogim predelima Srbije kretala se od -4 do 2°C. U Vršcu je bilo -3°C, u Smederevskoj Palanci i Ćupriji -2°C. Na Kopaoniku je bilo -5°C, a u Sjenici -6°C.

Vranje, Niš i Beograd bili su najtopliji sa 3°C.

Jačeg mraza bilo je pri tlu, na 5 cm u mnogim predelima i ispod -5°C.

Nažalost, pojava mraza usred perioda sa već uveliko aktivnom vegetacijom, zasigurno je dovela i do pojava velikih šteta, pa tamo gde nije primenjena adekvatna mera i zaštita, pričinjena je i veća šteta na poljoprivrednim i ratarskim kulturama.

Kasni prolećni mrazevi i nisu tako retka pojava u Srbiji i često izazu velike štete na poljoprivrednim i ratarskim kulturama.

Dobra vest je da će oblačna noć pred nama biti toplija i za 10 stepeni u pojedinim predelima, pa se mraz nigde ne očekuje.

Manja opasnost od prizemnog mraza očekuje se u ponedeljak ujutro u južnim i centralnim predelima Srbije.

Da podsetimo, početak sedmice doneo je Srbiji veoma toplo vreme i pravo letnje, a temperature su bile nalik julskim. Malo je nedostajalo da bude oboren i apsolutni rekord za april otkad se vrše merenja.

Najvrelije je bilo u ponedeljak, a u Ćurpiji je mereno 34°C. Jutros je u Ćupriji zabeležen mraz i temperatura od -2°C. Dakle, jutrošnja minimalna temperatura vazduha bila je čak 36 stepeni niža u odnosu na maksimalnu dnevnu u ponedeljak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija