• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

27.08.2023

08:43

Krenuli na letovanje, na recepciji hotela doživeli šok! Porodica iz Paraćina ostala bez smeštaja, agencija se ovako pravdala!

Shutterstock

Društvo

Krenuli na letovanje, na recepciji hotela doživeli šok! Porodica iz Paraćina ostala bez smeštaja, agencija se ovako pravdala!

Podeli vest

Jelena Marjanović iz Ćuprije je još u januaru izabrala aranžman za letovanje i sve uplatila, ali umesto da uživa na moru sa porodicom ona je doživela ogromnu neprijatnost i ostala bez letovanja.

- Rezervisala sam letovanje za jedan hotel u Bečićima za mene, supruga i dvoje dece još u januaru i pre putovanja isplatili smo ceo aranžman od 1.355 evra turističkoj agenciji u Paraćinu. Kada smo 19. avgusta stigli na recepciju, saznali smo da ne postoje rezervacije na naša imena niti je agencija bilo šta platila, kao i da su vaučeri koje imamo lažni - ispričala je za Kurir prevarena žena iz Ćuprije.

Kako kaže, i ranije je išla na putovanja preko iste te agencije i nije bilo nikakvih problema. Na osnovu pređašnjih iskustava odlučili su se da pet izaberu baš njih, ali su goro zažalili. Rezervacija je napravljena još 26. januara a agencija koju su koristili je subagent.

Potpisali ugovore i uplatili pare

- U ugovoru koji smo dobili kao organizator putovanja stoji matična agencija. Platili smo depozit 400 evra i dobili priznanice. Sredinom godine smo isplatili i ostatak. Imali smo sve za letovanje od 19. do 28. avgusta, polupansion, parking...-

Kaže i da su odlučili da krenu ranije na letovanje da bi proveli nekoliko dana na Zlatiboru, te su zamolili vlasnicu agencije da im ranije da vaučere.

- Nije se protivila, dala nam vaučere, poželela srećan put. Kad je suprug došao kući, bilo mu je sumnjivo jer je video da je vaučere izdao "Eos travel", a ne matična agencija kao što je to bilo prethodnih godina. To smo prokomentarisali, ali ni nakraj pameti nam nije bilo da će nas prevariti. I dalje se vodimo dobrom saradnjom koju smo imali - kazala je.

Međutim, pojavio se crv sumnje kada su im u agenciji koja je inače u Paraćinu, rekli da će "ako nešto ne bude kako treba zbog poplava u Crnoj Gori, dobiti bolji smeštaj" i da ne brinu.

Na recepciji ih sačekao šok

Marjanovićeva dodaje i da su je zbog te njene rečenice pred sam put opet pozvali i pitali da nije došlo do promena. Vlasnica agencije im je rekla im da je sve onako kako su se dogovorili.

- Nakon odmora na Zlatiboru nastavili smo put Bečića i tamo stigli oko pola tri po podne. Na recepciji predajemo vaučere od agencije, gde nam kažu da nas nema na spisku, nemamo rezervacije kao i da nije ništa uplaćeno, da imamo lažne vaučere. Svi smo zatečeni i šokirani, zovemo vlasnicu agencije, koja kaže da je pokušavala da nas dobije putem Vajbera i da javi da ima mali problem.-

Kad je suprug pitao kakav problem koji od januara nije mogao da se reši, ćutala je, a zatim kazala da je došlo do propusta i da će nam uplatiti 250 evra da se snađemo za taj vikend i da probamo sami da nađemo smeštaj. Rekla je da je videla gde ima slobodno mesto i da ona nije nečovek - tvrdi Jelena i dodaje:

- Subota po podne, deca istraumirana kad su to čula, umorna od puta, nigde parkinga, a još manje slobodnog mesta... Našli smo drugi hotel o našem trošku, a kad samo vlasnici pomenuli da ćemo je prijaviti turističkoj inspekciji i tužiti po povratku, rekla nam je da će vratiti novac. -

Naglašavaju i da im je novac uplaćivala od ponedeljka do srede po 200, 300 evra, dok nije isplatila sve.

- Kontaktirali smo i s matičnom agencijom, koja je i trebalo da bude organizator, i saznali da našu rezervaciju nikada nije niko uradio. Naknadno saznajemo da nismo jedini oštećeni i da je u poslednje vreme to postao način rada agencije. Zato želim da upozorim sve da paze jer je račun agencije u blokadi od 2021, te da oni ne bi ni smeli da izdaju vaučere.-

Agencija se pravdala

Vlasnica agencije je potvrdila priču i rekla kako se "greške dešavaju".

- Ova agencija postoji više od 20 godina, problemi se dešavaju u okviru overbukinga, da u nekom smeštaju ima ili nema mesta. Ja sam ovde najljudskije postupila i vratila ceo iznos novca. Turistička inspekcija može da dođe i da pogleda - poručila je vlasnica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija