• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

20.12.2023

18:41

U naša sela hrle i stranci! Evo šta im se najviše dopada kod nas

printscreen

Društvo

U naša sela hrle i stranci! Evo šta im se najviše dopada kod nas

Podeli vest

Naši građani, ali i stranci u Srbiji sve više odmaraju na selu, pokazuju podaci Ministarstva za turizam i omladinu!

U prvih šest meseci ove godine broj noćenja u seoskim domaćinstvima u Srbiji porastao je za 21,8 odsto u poređenju sa istim periodom 2022, a samo posete stranih turista povećane su za više od 32,6 odsto.

Pored već popularnih destinacija kao što su Zlatibor, Kopaonik ili Tara, pandemija je doprinela otkrivanju novih, do tada slabo posećenih mesta širom Srbije, pa i u nerazvijenim, marginalizovanim sredinama.

- Svakako su napopularniji lokaliteti pored reka ili jezera, koji u ponudi imaju aktivni odmor u prirodi. Seoske destinacije su i danas, nakon pandemije, u samom vrhu, kada govorimo sa aspekta atraktivnosti zahvaljujući još uvek „netaknutoj” prirodnoj sredini, tradicionalnom načinu života, kulturi i običajima pa je gotovo je izvesno da će se seoski turizam i dalje kretati uzlaznom linijom – smatraju u Ministarstvu turizma i omladine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija