• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2023

13:14

Uspešno održan još jedan zimski Street food Festival u srcu Vračara

Foto Marko Obradović Edge

Društvo

Uspešno održan još jedan zimski Street food Festival u srcu Vračara

Podeli vest

Tokom vikenda je uspešno održan još jedan zimski Street Food Festival na platou kod Kalenića i to pod sada već opšteprihvaćenom nadimku "Vračarac"

Festival je još jednom predstavio selekciju kvalitetne ulične hrane beogradske street food scene, kako tradicionalne specijalitete domaće nacionalne kuhinje, tako i nesvakidašnje specijalitete iz nekoliko različitih svetskih kuhinja.

"Vračarac" je tokom tri festivalska dana okupio više hiljada posetilaca na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace, a najveće intersovanje izazvale su mini sarmice, kao i specijaliteti korejske kuhinje ali posetioci su podjednako uživali i sjajnim burgerima, tradicionalnom japanskom sušiju ali i zanimljivim fuzijama različitih svetskih kuhinja.

Ovogodišnju ponudu upotpunili su i razni grilovani i topljjeni sirevi servirani na nesvakidašnji način, čuvene beogradke knedle ali i nezaobilazni topli napitci i ukusne zimske poslastice. Ono što je posebno doprinelo čarobnoj prazničnoj atmosferi jeste novogodišnja dekoracija festivalskog prostora u kojoj su posetioci zaista uživali ali i sjajan muzički program za koji su bili zadu?žni DJ-evi sa gradske klubske scene.

Uspešno je realizovana i još jedna društvenoodgovorna kampanja u saradnji sa kompanijom Ball Packaging Europe i projektom "Svaka limenka se računa", a u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže i stvaranja ambalažnog otpada. Zato su se i ovaj put na festivalu koristitile Ball Aluminium Cup čaše napravljene od čistog aluminijuma. Cilj ove saradnje jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.

Po završetku još jednog izdanja zimskog Street Food Festivala, može se reći da je "Vračarac" potvrdio epitet najboljeg festivala ulične hrane u Beogradu i da je postao omiljeno mesto za gradsko zimsko okupljanje u srcu Vračara!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija