• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

11.03.2024

09:35

Srbija je skriveni dragulj Evrope! Kanađanin i Nemica oduševljeni Beogradom: Evo šta ih je ostavilo bez reči!

Printscreen YouTube/Where Are We?!

Društvo

Srbija je skriveni dragulj Evrope! Kanađanin i Nemica oduševljeni Beogradom: Evo šta ih je ostavilo bez reči!

Podeli vest

"Međunarodni putujući par", kako sebe nazivaju Kanađanin Brendon i Nemica Anja u poslednjih sedam godina obišli su više od 50 država širom sveta a prva zemlja u novoj 2024. godini na njihovoj listi bila je Srbija ili kako su oni rekli jedan od skrivenih dragulja Evrope.

Snimajući video direktno iz Beograda, Brendon i Anja priznali su da su ostali pozitivno iznenađeni Srbijom, koja im je delovala potpuno drugačije. Oduševljeni arhitekturom, šarmom našeg glavnog grada, ukusnom hranom i naravno ljubaznošću Srba, priznali su da jedva čekaju da istraže i druge delove Srbije.

- Tako smo uzbuđeni što smo u Srbiji. Mislim da mnogi ljudi koji putuju u Evropi nemaju ovu zemlju na svojoj listi, međutim mi volimo da istražujemo i one skrivene dragulje. Posetili smo Hrvatsku i Bosnu, tako da je vreme i za Srbiju. I priznajemo da smo posebno uzbuđeni zbog hrane, jer unapred znam da će biti fantastična - rekla je Anja.

Foto: Printscreen You Tube

 

Beograd su posetili krajem januara, pa im nije bilo jasno zašto je grad bio i dalje u novogodišnjem duhu sa svim mogućim novogodišnjim tezgama koje nude vino i rakiju... Međutim, to im nije smetalo da žestinu malo probaju.

- Uh, ovo je jako. Žena koja prodaje rekla je da rakija nije jaka, da je nalik čaju, međutim, ovo je baš jako. Znači ovo je srpski čaj - rekla je Anja kroz osmeh dok je ispijala toplu rakiju.

Isprobavanju rakije se priključio i Kanađanin koji je jačinu ovog srpskog alkohola nešto bolje podneo.

Foto: Printscreen You Tube

 

Arhitektura Beograda ih oduševila

Šetajući se Knez Mihailovom priznali su da ih podseća na istanbulsku glavnu ulicu koja im se takođe svidela isto koliko i beogradska. Iz nje posetili su i Sabornu crkva Svetog Arhangela Mihaila, gde su objasnili da, iako nisu religiozni, ono što uvek posete kada stignu u nepoznatu zemlju jesu crkve ili hramovi, gde ih arhitektura potpuno oduševi - što je bio slučaj i sa našom crkvom.

Posetom Kalemegdana, priznali su da su ostali bez reči.

- Na Kalemegdanu smo, arhitektura ovde je nerealna, pogled je prelep, mi smo oduševljeni! Kad smo kod arhitekture, ona nije samo ovde na tvrđavi takva, već po celom Beogradu - zgrade izgledaju drugačije i to je ono što zaista obožavam u vezi Beograda - rekao je Brendon.

Foto: Printscreen You Tube

 

"I dalje ne verujem koliko su Srbi druželjubivi"

Uživajući u ispijanju srpske, domaće kafe u kafiću u centru grada, priznali su ono što mnogi stranci primete kada posete Srbiju.

- Dolazim iz zapadnjačke države, iz Kanade sam, nisam baš rastao čitajući mnogo o Srbiji, odnosno o ovom delu sveta uopšte, ali nakon putovanja po Balkanu, šokiran sam i iznenađen, posebno zbog svega ovoga što vidim u Beogradu. Ja i dalje ne verujem koliko su Srbi druželjubiv narod. Zaista, neka vrsta ludosti. U prodavnicama, restoranima, na ulici svi su super prijatni i to je ono što volim u vezi ovog grada i da, svi govore dobro engleski, predobro - oduševljen je Brendon.

Foto: Printscreen You Tube

 

Na kraju svog snimka, otkrili su da su probali srpska tradicionalna jela, kao i nezaobilazni kajmak, ajvar i sve ono što su mi drugi stranci koji su pre njih posetili Beograd posavetovali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija