• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

06.02.2024

09:28

Ovaj deo puta do Grčke je u jeku sezone krcat vozilima, a sada će biti još gore: Veliki radovi će direktno uticati i na srpske turiste

Informer

Društvo

Ovaj deo puta do Grčke je u jeku sezone krcat vozilima, a sada će biti još gore: Veliki radovi će direktno uticati i na srpske turiste

Podeli vest

U Solunu su u toku veliki radovi na projektu "Flyover", a obavljaju se na obilaznici oko Soluna (Periferiakos) i trajaće pune četiri godine. Promene kakve projekat najvećeg auto-puta u Grčkoj iziskuje bez dileme će uticati i na srpske turiste koji u narednim sezonama planiraju letovanje u ovom delu Grčke.

U jeku letnje sezone i sama obilaznica oko Soluna je krcata vozilima, a oni kojima se slučajno desilo da zalutaju kroz centar ovog grada, iz njega se "izvlače" satima! Sada, kada sav saobraćaj bude preusmeren u centar, ne možemo ni da zamislimo kako će to da izgleda.

Micotakis: Molimo za razumevanje i strpljenje

Najavljujući "Flyover" kao najveći projekat Grčke u skorije vreme, premijer Kirijakos Micotakis zatražio je razumevanje i strpljenje od građana za neprijatnosti koje će doneti građevinski radovi.

- Najveći auto-put u Grčkoj počeo je sa gradnjom u novembru. Da, doneće neke neprijatnosti, ali o tome smo razgovarali sa gradskim čelnicima i u saradnji sa Saobraćajnom upravom, Solun će konačno dobiti nešto što mu nedostaje - naglasio je Micotakis.

 

 

Kako je svoje pratioce izvestila Fejsbuk i Instagram grupa Grčka info, gužve na obilaznici zbog radova već su počele, a očekuje se da budu i značajno veće kako se bude primicalo leto.

- Gužve na obilaznici su uveliko počele tako da će nam na leto biti potrebno malo više strpljenja, posebno turistima koji će letovati na Halkidikiju (Atos ovde ne računamo, jer do njega možete drugim putem), a i drugima koji planiraju da posete Solun tokom odmora - navode u svojoj objavi.

Kako navode, Ulica Egnatia je napokon raščišćena i u njoj nema više radova tako da će sve trake biti slobodne. Takođe u ulicama Tsimiski i Nikis aveniji (koja se proteže uz more pored trga Aristotelous i Bele Kule) policija stalno dežura i zabranjuje zaustavljanje automobila kako bi se saobraćaj brže odvijao.

- Znači, alternativa obilaznici će kao i nekada biti prolazak kroz centar grada, pored mora, a čitajući vaše komentare vidimo da su mnogi od vas i do sada na Halkidiki putovali isključivo ulicom uz more - navodi se u ovoj Fejsbuk grupi.

Najveći špic izbeći po svaku cenu

Prema informacijama koje je Grčka info dobila od svojih kolega iz Grčke, važno je znati da prolaz preko obilaznice treba izbegavati u periodu špica - ujutru između 7 i 10.30 časova i popodne od 15 do 19 časova.

Inače, Flyover projekat će obezbediti bolju povezanost istočnog dela Soluna sa južnim delom, aerodromom, Egnatia auto-putem i Halkidikijem. Radiće se na rekonstrukciji, proširenjima postojećeg puta, izgradnji novih 13 kilometara puta, devet petlji, 10 nadvožnjaka i tri nova tunela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17