• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

14.02.2024

09:15

Oglasila se nastavnica iz "Ribnikara": Potresne reči Tatjane, koju je Kosta K. ranio!

inforemer/drustvene mreze

Društvo

Oglasila se nastavnica iz "Ribnikara": Potresne reči Tatjane, koju je Kosta K. ranio!

Podeli vest

Ranjena nastavnica Tatjana Stevanović oglasila se za Kurir nakon vesti da je Vlada Srbije donela odluku da joj bude obezbeđeno doživotno novčano mesečno primanje

- Zahvaljujem se na ogromnoj podršci koju sam zaista neprestano osećala. Posebno se zahvaljujem koleginicama koje su pokrenule peticiju, Mariji Crnojević i Nataši Vasić, kao i Vladi Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, koja je donela krajnju odluku o doživotnoj novčanoj pomoći - rekla je Tatjana.

- Pored zdravstvenih teškoća sa kojima se još uvek borim, ova odluka predstavlja dokaz da empatija među nama itekako postoji, i daje mi snagu da se do kraja izborim sa svim izazovima koji me u budućnosti čekaju. Zbog moje dece, zbog svih vas, ja se moram boriti i izboriti da nastavim da živim normalno, koliko je god to moguće. Hvala, ogromno - poručila je ona za Kurir.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se nastavnici istorije Osnove škole „Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine, dodeljuje ovo posebno javno priznanje.

Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenule su nastavnice Nataša Vasić i Marija Crnojević sa kolegama, i bivši učenici OŠ „Vladislav Ribnikar", za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana.

S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kalina Von Ins

pre 2 meseca

Sta jos treba da se desi da bin te strucne odobe Koje su radiale sa detetim i kojima je dete povereno da bin reagivale na svakodnevnom mobingu itd sad du svi pametni i svi krive Decaka a Kö je taj Kö bi zaista realno filtrirao sta je tig Decaka dovelo do ovako monstrozne eksplozije Dete jedte ubica Ali Kö ga je naterao na to ? otac i majka mu sigurno nidu rekli hei uij ga Ako te muce mobingom uciteljici nagrada za to sto nije bila U stanju da promotri to dete i da obavesti strucnjaje ? Hallo probuditese da biste sprecili buducnodt

Vlada Srbije donela odluku! Ranjena nastavnica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" imaće doživotno mesečno novčano primanje
Društvo

Vlada Srbije donela odluku! Ranjena nastavnica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" imaće doživotno mesečno novčano primanje

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se nastavnici istorije Osnove škole "Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine, dodeljuje ovo posebno javno priznanje.

13.02.2024

18:07

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija