• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2024

09:01

Đaci sutra kreću u školu! Evo kada ih očekuje novi raspust

Shutterstock

Društvo

Đaci sutra kreću u školu! Evo kada ih očekuje novi raspust

Podeli vest

Osnovci i srednjoškolci u Srbiji se sutra, posle mini-raspusta povodom Sretenja – Dana državnosti, vraćaju u školske klupe.

Novi predah deo učenika očekuje već krajem marta. Naime, u našoj zemlji važe dva školska kalendara – jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i on se primenjuje u školama na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

Prolećni raspust predviđen je u oba školska kalendara.

Tako će najpre na odmor školarci sa područja Vojvodine. Za njih prolećni raspust počinje 28. marta i završava se u sredu, 3. aprila.

Đaci iz ostalih delova Srbije će imati „predah“ – od ponedeljka, 29. aprila do ponedeljka, 6. maja. U klupe se vraćaju 7. maja.

Zbogom školi će prvo reći maturanti gimnazija, koji sa nastavom završavaju 24. maja. Nedelju dana kasnije, 31. maja, iz učionica izlaze osmaci, kao i učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola.

Svi ostali osnovci se raspuštaju 14. juna, a srednjoškolci 21. juna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ocena iz vladanja od sada ulazi u prosek! Evo na koji način će se ocenjivati učenici u osnovnim i srednjim školama! (VIDEO)
Live TV

Ocena iz vladanja od sada ulazi u prosek! Evo na koji način će se ocenjivati učenici u osnovnim i srednjim školama! (VIDEO)

Pre nekoliko dana došlo je do izmena u osnovnim i srednjim školama. Doneta je odluka da će ocena iz vladanja od sada biti podjednako bitna kao i sve ostale ocene. Roditelji će moći da podnesu prijave ukoliko su nezadovoljni radom nekog profesora. Ovo su izmene pravilnika za osnovne i srednje škole o kojima je u emisiji "Prve info" govorila ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

16.02.2024

10:31

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija