• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.02.2024

16:53

Jubilej programa "Zajednici zajedno": NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama (FOTO)

Promo

Društvo

Jubilej programa "Zajednici zajedno": NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama (FOTO)

Podeli vest

Kompanija NIS obeležila je u prisustvu prijatelja i partnera, 15 godina od osnivanja programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ čiji je osnovni cilj da doprinese razvoju lokalnih zajednica širom Srbije. Na svečanosti u Palati Srbija predstavljeni su rezultati 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova i opština naše zemlje, u kojima kompanija posluje. U ove projekte kompanija NIS je ukupno uložila više od 1,7 milijardi dinara.

„Zajednici zajedno“ je jedan od najznačajnijih društveno odgovornih programa u Republici Srbiji. Putem ovog programa kompanija aktivno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.Današnjem svečanom događaju prisustvovali su Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, ministri u Vladi Republike Srbije, predstavnici partnerskih lokalnih samouprava, kao i mnogobrojni gosti i nosioci projekata koji su realizovani u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike Srbije, ukazala je da je NIS pravi primer društveno odgovorne kompanije u našoj zemlji.

Foto: Promo

 

„NIS je važan stub sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta naftom i naftnim derivatima, posebno u dinamičnom geopolitičkom okruženju i jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji. NIS je delom i državna kompanija koja je jedan od najvećih budžetskih davalaca i domaćih investitora. Međutim, pored ekonomskog i bezbednosnog doprinosa, NIS-ove društveno odgovorne inicijative daju snažan podsticaj socijalnom, ekološkom, naučnom i kulturnom razvoju naše zemlje. Od 2009. godine kada je osnovan program „Zajednici zajedno“, NIS je realizovao više od hiljadu projekata od značaja za razvoj nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta“, rekla je Dubravka Đedović Handanović.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, kazao je da „lideri treba da pruže primer drugima“ i kada je reč o podršci zajednici.

„Zbog toga već 15 godina, u saradnji sa našim prijateljima širom Srbije, odlučno doprinosimo boljem životu naših sugrađana. Ali, želim da kažem da je za nas to tek početak. Uz podršku Vlade Srbije, lokalnih samouprava i zajednice, mi nastavljamo da gledamo u budućnost. A u saradnji sa vama tu budućnost pretvaramo u delo“, rekao je Tjurdenjev.

Foto: Promo

 

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“.

„U okviru ovog lepog programa u Novom Sadu je realizovano 109 projekata vrednih oko 240 miliona dinara. To je dokaz naše saradnje i svakako ćemo u narednom periodu tu saradnju nastaviti. Ja vam želim da vam ovo bude samo prvih 15 godina. Mi kao grad smo spremni, imamo i pripremljene projekte, tako da jedva čekam da se raspiše novi konkurs ovog programa i da dalje zajedno razvijamo Novi Sad“, rekao je Đurić.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, zahvalio je NIS-u na podršci razvoju Zrenjanina i drugih lokalnih samouprava i zajednica.

„NIS je dosta uticao na razvoj našeg grada, kroz razvoj infrastrukture, kroz gradnju objekata, kroz zapošljavanje i kroz ovakve društveno odgovorne programe. U ime svih jedinica lokalnih samouprava koji su partneri u programu „Zajednici zajedno“, želim da se zahvalim i želim da čestitam značajan jubilej, u nadi da ćemo u budućnosti imati dosta projekata na kojima ćemo sarađivati“, rekao je Salapura.

Dr Milan Ranđelović, direktor Naučno-tehnološkog parka Niš, rekao je da se naučno-istraživačka struktura u Srbiji razvija i zahvalio kompanijama koje podržavaju taj razvoj.

„Zahvalio bih NIS-u što svoju podršku pruža lokalnim samoupravama i institucijama u Srbiji. Ovo što vi radite već 15 godina kontinuirano i 81 projekat koji ste podržali samo u Gradu Nišu pokazuje da ste na dobrom putu“, rekao je Ranđelović.

Svesna da svoj napredak duguje zajednici u kojoj posluje, kompanija NIS je sprovođenjem programa „Zajednici zajedno“ pokazala da su građani i njihove potrebe uvek u njenom fokusu. U saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije, osnovan 2009. godine, program „Zajednici zajedno“ je zaživeo doprinoseći razvoju lokalnih zajednica putem realizacije projekata u oblastima nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Tokom prethodnih 15 godina unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, više od 40 institucija kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, donirano je 14 sanitetskih i patronažnih vozila, uređeno je ukupno 146 dečjih igrališta, parkova, sportskih terena i objekata.

Jedan od ciljeva programa je i podrška deci i mladima, što je u skladu sa sloganom kompanije „Budućnost na delu“. Za doprinos društveno odgovornom poslovanju i unapređenju kvalitet života zajednice program „Zajednici zajedno“ kompanije NIS dobio je mnogobrojne nagrade i priznanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17