• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.03.2024

19:31

Zajednički projekat - Univerzitet u Beogradu i Univerzitet Kalifa iz UAE potpisali sporazum o saradnji!

Tanjug

Društvo

Zajednički projekat - Univerzitet u Beogradu i Univerzitet Kalifa iz UAE potpisali sporazum o saradnji!

Podeli vest

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i predsednik Univerziteta Kalifa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Homad al Šimari potpisali su danas sporazum o saradnji između dva univerziteta.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić kaže da je Univerzitet Kalifa izuzetno perspektivan, sa sve boljim rezultatima, kako u oblasti obrazovanja, tako i u oblasti istraživanja.

- Do sada smo imali zajedničke projekte u oblasti elektrotehnike, a sporazumom je proširujemo i na ostale inženjerske discipline i medicinu. Ovo je prvi korak koji omogućava da postavimo temelje zajedničkog rada za budućnost, s obrzirom na to sa su Ujedinjeni Arapski Emirati, kao država, i Kalifa, kao jedan od najboljih tamošnjih univerziteta, pravi partneri za dugoročnu saradnju na obostranu korist, u mnogim oblastima - istakao je posle potpisivanja rektor Đokić, navodi se u saopštenju Beogradskog univerziteta.

Foto: Tanjug

 

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Dejan Gvozdić izjavio je da sporazum podrazumeva "zajednički rad na nivou master i doktorskih studija u okviru projekata, kao i razmenu iskustava".

- Elektrotehnički fakultet je pokrenuo saradnju preko konkretnih naučnih istraživanja, a Kalifa univerzitet je sada spreman da finansira tri naučno-istraživačka projekta u oblasti robotike, energetike i elektromagnetike, koji će se realizovati na našem fakultetu. Imamo tri tima, ali broj naših angažovanih timova biće znatno veći ako ovi prvi projekti pokažu uspeh -istakao je Gvozdić.

Foto: Tanjug

 

Predsednik Univerziteta Kalifa Homaid al Šimari i potpredsednik Ibrahim al Hadžiri zahvalili su se na prijemu, dodavši da imaju visoka očekivanja od zajedničkih projekata.

Kalifa je državni istraživački univerzitet koji se nalazi u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Rangiran je kao 181. najbolji univerzitet na svetu na QS rang listi iz 2023. godine, a na "Times Higher Education Asia" univerzitetskoj rang listi, Univerzitet Kalifa se našao na 37. mestu najboljih univerziteta u Aziji i na drugom mestu najboljih u arapskom regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Većina studenata želi da se vrati u Srbiju, ali za koju platu: Cifra ispod koje neće da pregovaraju je pravo iznenađenje
Društvo

Većina studenata želi da se vrati u Srbiju, ali za koju platu: Cifra ispod koje neće da pregovaraju je pravo iznenađenje

Sajt Startuj Infostud i Organizacija srpskih studenata u inostranstvu uz podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije sproveli su istraživanje o stavovima studenata koji trenutno pohađaju školovanje van granica zemlje, a u anketi je učestvovalo preko 1100 ispitanika. Istraživanje je pokazalo da 81% njih želi da se vrati u svoju zemlju, dok su očekivane plate iznad 166.000 dinara.

06.03.2024

12:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija