• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2024

18:34

Svečano obeležen Dan Vojne akademije: Naši preci ne žale što su gazili dugim i trnovitim putem slobode!

https://www.mod.gov.rs/

Društvo

Svečano obeležen Dan Vojne akademije: Naši preci ne žale što su gazili dugim i trnovitim putem slobode!

Podeli vest

Svečanost povodom proslave Dana Vojne akademije, 18. marta održana je danas u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu.

Tim povodom čestitke su uputili potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović čestitao je Dan Vojne akademije kadetima i poručio da je tokom 174 godine postojanja akademija negovala sećanje na svoje velikane, ali iznova stvarala nove generacije oficira, časne ljude, vojskovođe koji su svojim znanjem, svojom moralnom snagom i vojničkom čvrstinom bili oslonac svom narodu i svojoj državi.

- Posmatrajući sada ovu mladost, ovaj stroj Vojne akademije, sigurne poglede naših kadeta i učenika, budućnost naše vojske i naše države, siguran sam da naši preci ne žale što su gazili dugim i trnovitim putem slobode osvetljenim najuzvišenijim vrednostima, jer oni i danas žive u Vojnoj akademiji - istakao je državni sekretar, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

- Pomoći ćemo da se prepoznaju i izuzetnost nastavničkog poziva i komandirskog rada na Vojnoj akademiji, kao i značaj naučno-istraživačke i izdavačke delatnosti u funkciji odbrane. Obezbedićemo sve što je potrebno za stvaranje budućih oficira, bez kojih nema ni odvraćanja, ni odbrane, ni pobede, ni vojske, ni države. Samo jaka vojska je garant našeg opstanka i razvoja na balkanskoj vetrometini - istakao je Starović.

On je podvukao da biti pripadnik Vojne akademije predstavlja čast i da je čast najveća imovina.

- Zato koristim ovu priliku da još jednom sa ovog istorijski važnog mesta pozovem sve mladiće i devojke koje neguju ljubav prema uniformi i svojoj vojsci, kojima je Srbija u srcu, da konkurišu za upis u Vojnu akademiju i srednje vojne škole i postanu deo ovog ponosnog stroja. Živela Vojska Srbije, živela Srbija - poručio je državni sekretar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija