• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

20.03.2024

16:08

Banje i planine biće krcate: Za predstojeće praznike kapaciteti na najtraženijim destinacijama skoro popunjeni!

Tanjug/informer

Društvo

Banje i planine biće krcate: Za predstojeće praznike kapaciteti na najtraženijim destinacijama skoro popunjeni!

Podeli vest

Na pojedinim srpskim planinama i u banjama smeštajni kapaciteti su već popunjeni od 50 do 80 odsto za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike.

Ove godine praznici se nadovezuju jedan na drugi, pa će neki to iskoristiti da otputuju na nedelju dana.

Kako kaže Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, sve glavne destinacije u našoj zemlji očekuju punu popunjenost.

- Na Zlatiboru je već rezervisano 80 odsto smeštaja, u Sokobanji više od 55 procenata. Ima dosta najavljenih dolazaka iz inostranstva. Takva je situacija na primer u Prolom, Lukovskoj i Kuršumlijskoj banji, gde je oko 50 odsto rezervacija gostiju iz inostranstva, a najviše iz Severne Makedonije - kaže Labović.

Ona ističe da punu popunjenost očekuju i Vrnjačka Banja, Vrdnik, Divčibare, Zlatar, Fruška gora i salaši.

Foto: 3,2,1 Srbija

 

U januaru je podeljeno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji čija je vrednost 10.000 dinara, a korisnicima će ova državna subvencija dobro doći. Reporteri našeg lista javljaju da se na pojedinim popularnim lokacijama u Srbiji sobe mogu naći i po ceni od 1.000 do 1.500 dinara, dok se noćenje u boljim apartmanima uglavnom kreće od 3.000 do 5.000 dinara.

Kada su u pitanju aranžmani u inostranstvu, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), Aleksandar Seničić, kaže da je velika ponuda kao i interesovanje. Najveći broj će, kako dodaje, obuhvatiti produžene vikende, ali će biti i onih koji će trajati nedelju dana.

- Za predstojeće praznike, kao što je uvek u ovom periodu godine, najpopularnija su putovanja po evropskim gradovima, poput Istanbula, Soluna, Budimpešte, Beča, Praga, severne Italije - navodi Seničić.

- U našem okruženju to su Ohrid, Crna Gora. U Bosni i Hercegovini već dve-tri godine imamo veliko interesovanje za Trebinje, Banjaluku, Sarajevo.

Foto: Informer DN

 

On ističe da je veoma dobra ponuda avionskih aranžmana i da veliki broj redovnih linija realizuje "Er Srbije".

- Nekako su najatraktivnije u ovom periodu godine one malo toplije destinacije, kao što su Valensija, Barselona, Bolonja, Milano, Istanbul. Imaćemo čartere za Egipat i Tunis. Dubai je, takođe, popularan u ovo doba godine. To su destinacije gde već možemo da se kupamo - kaže Seničić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija