• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2024

21:06

Srbin napravio haos: Slao porodici novac iz inostranstva, a onda je saznao za "opaku malverzaciju"

Shutterstock

Društvo

Srbin napravio haos: Slao porodici novac iz inostranstva, a onda je saznao za "opaku malverzaciju"

Podeli vest

Da gastarbajterima u životu nije lako dokaz je i sledeći slučaj mladića koji radi u Štutgartu.

Nakon što je dugo trpeo i “gutao” muku koja mu leži na duši podelio je s prijateljima na društvenoj mreži.

Njegova je porodica, tvrdi mladić, preterala u svojoj pohlepi. Za početak je napisao kako radi kao inženjer u poznatoj automobilskoj kompaniji, a nakon posla se bavi dizajnom felgi za sportske automobile. Zarada je odlična.

- Finansijski odlično stojim i tu nastaju problemi. Otkako sam počeo dobro zarađivati stalno imam probleme sa rodbinom. Nije mi problem pomoći nikome i volim pomagati, ali ovo prelazi svaku meru. Svaki mesec kukaju kako im je teško, kako nemaju za račune, kako im uvek nedostaje novca - započeo je svoju priču.

No, kada se prošle godine vratio u Srbiju od ljudi je čuo kako su ti isti rođaci tri puta išli na more, i to na “top destinacije”, a njemu to nisu ni spomenuli.

Foto: Shutterstock

 

- Kad god dođem donesem svega, šaljem mesečno novac i to ne siću, nego ozbiljne pare s kojima se može fino živeti u Srbiji. Njihovom detetu sam kupio auto, platio vozački, ma sve. Kada god dođem, donesem mu od trenerki do trenerki, sve što poželi -  napominje gasterbajter.

A umesto hvala, mladić je čuo kako isti rođaci uokolo pričaju kako on nosi patike koje koštaju 300 eura, a njihovom je sinu kupio one koje koštaju “samo 150 eura”.

- Govore kako ja vozim skupi auto, a njihovom sam sinu kupio jeftiniji. Alo bre, ljudi, pa ja zarađujem, budite zahvalni jer vam uopšte pomažem. Kada sam tražio da mi pomognu oko školarine za studije, tada su kao iz topa rekli “ne”, a znao sam da imaju - podsetio je.

Sada razmišlja da prekine svaki kontakt s njima.

- Ako može neki savet, mnogo bi mi značilo. Unapred hvala - zamolio je.

Nije dugo trebalo da se krenu nizati komentari.

Foto: Shutterstock

 

- Pusti ti njih i pomozi nekome ko će ti večno biti zahvalan. Mene Golf petica ne bi žuljala, a ni tenisice koje koštaju 40 eura”, piše jedan čovjek. “Klincima reci da nema para dok ne pokazu indeks. Starije traži da ti prepišu neku njivu ili neku imovine na račun uloženog novca. Neće ti se u životu više javiti - savetuje drugi.

- S očeve strane mi je pola porodice u Nemačkoj više od 30 godina. Svi imaju top poslove, stambeno su zbrinuti i zarađuju vrhunski. Poslednji sam put od njih dobio poklon dok sam još bio u osnovnoj školi, mislim da je bilo oko 10 eura.

Sada sam ‘konj’ od preko 30 godina. Da nekom od njih pošaljem poruku i tražim da mi pozajmi novac za račune, mislim da bi me pojela sramota.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija