• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.03.2024

15:54

U Tutinu još 100 novih mesta za upis u vrtić! Vrpcu presekla ministarka Slavica Đukić Dejanović

Ministarstvo prosvete

Društvo

U Tutinu još 100 novih mesta za upis u vrtić! Vrpcu presekla ministarka Slavica Đukić Dejanović

Podeli vest

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, danas je u prisustvu predsednika opštine Tutin Bajra Gegića svečano otvorila novi vrtić "Sunce" u Tutinu, u naselju Svračiće, koji se prostire na oko 1000 kvadratnih metara i obezbediće 100 novih mesta za decu koja će biti podeljena u pet grupa.

U izgradnju vrtića u okviru Predškolske ustanove "Habiba Stočević", uloženo je nešto više od 102 miliona dinara.

- Izgradnjom novog vrtića dajemo podršku pre svega deci sa teritorije opštine Tutin, lokalnoj samoupravi i roditeljima. Deca su izvor naše budućnosti i uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja predstavlja ključ zdravog i srećnog odrastanja, a ujedno i osnov za bolju budućnost. Кroz projekat "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" planiramo da obezbedimo 11 hiljada novih mesta u 22 lokalne samouprave širom Srbije - izjavila je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Ministarstvo prosvete, u okviru projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" osim širenja kapaciteta, kroz izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata, posebnu pažnju posvećuje unapređenju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i inkluziji dece iz socijalno osetljivih grupa.

U skladu sa tim Ministarstvo prosvete, na teritoriji opštine Tutin, sprovelo je obuke u predškolskim ustanovama za zaposlene.

Кako bi se obezbedili adekvatni uslovi za kvalitetan rad sa decom, uložena su dodatna sredstva za nabavku IКT opreme u vrednosti od oko 387 hiljada dinara, dok je za nabavku niskog mobilnog nameštaja obezbeđeno oko 350 hiljada dinara.

Predsednik opštine Tutin Bajro Gegić zahvalio je Ministarstvu prosvete i Vladi Republike Srbije što su prepoznali potrebu i značaj  izgradnje ovog vrtića.

- Hvala vam što se prepoznali značaj ovog objekta i što ste danas sa nama, jer to cenimo kao težnju vas lično, ali i Vlade Republike Srbije da na podjednak način obezbede uslove za bolji život i perspektivniju budućnost svih građana i na svim područjima Izgradnjom ovog objekta  omogućili smo  našoj deci, ali i zaposlenima izvanredne uslove za rad i boravak. Ono što je važno izgradnjom ovog vrtića ukidamo liste čekanja - izjavio je Bajro Gegić.

Ministarka Đukić Dejanović obići će i gradilište vrtića u Novom Pazaru čijom izgradnjom će biti obezbeđeno još  270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija